Večer sibirskog crnog metala: Grima i Ultar stižu u Močvaru!

by tra 4, 2024Strana glazba, Vijesti

Nakon fantastičnog koncerta prošle godine koji je ostavio baš jak dojam na sve ljubitelje crnog metala u Zagrebu, nije bilo dvojbe: Grima se mora vratiti! Ovaj put dolaze pojačani Ultarom, također ruskim bendom koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metalionskom svijetu.

Datum za pribilježiti u crne notese ili pametne mobitele je 21. travnja (nedjelja), a mjesto održavanja ove maksimalno nezgodne manifestacije je Močvara. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34). Ako ih ostane, na dan koncerta koštat će 26 eura. Sve novosti pratite i na Facebook događaju.

Prema Google Mapsu od Zagreba do Krasnojarska ima više od 6500 kilometara. Minimalno toliko će ponovno prevaliti Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Cijela priča je započela kao isključivo studijski projekt, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima.

Dosad su izdali šest albuma od kojih je zadnji live album “Red Forest Rituals” izdan prošle godine. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španjolskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

Ultar

Ultar je peteročlani bend, također iz Krasnojarska, osnovan 2016., a čiji su članovi uostalom i dva spomenuta blizanca iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svijet koji je stvorio u svojim bezvremenskim djelima.

Dosad su izdali dva live i tri studijska albuma: Kadath (2016), Pantheon MMXIX (2018). i At The Gates of Dusk (2022.). Članovi benda su Pavel Dil (bas), Denis Susarev (gitara, klavijature), Max Sysoev (gitara, klavijature), Gleb Sysoev (vokal) i Vlad (bubnjevi).

Ostali Hangtime metal eventi u 2024.:
21.04. Grima, Ultar @Močvara
25.07. UADA @Močvara
27.07. Cradle of Filth @Tvornica
14.10. Ellende, Groza, Servant @Močvara
21.10. Alcest @Boogaloo
23.10. Septic Flesh, Equilibrium, Oceans, Scar of The Sun @Boogalooo