Vatreni završetak 7. Split Blues Festivala

by kol 27, 2017Festivali, Vijesti

Posljednja večer 7. Split Blues Festivala donijela je odlična četiri benda. Zagrebački BeHaVe zagrijao je publiku autorskim kompozicijama s nedavno objavljenog albuma “One of these days”. Energije i dobrih vibracija nije nedostajalo ni splitskim bendovima. Harpoon Blues Band i Trio Trabacool odličnim izvedbama rasplesali su Zvončac.

Vrhunac večeri svakako je odličan Raphael Wressnig i The Soul Gift Band. Ovaj jedinstveni mladi majstor, tehnički tečan u bluesu, jazzu, soulu i funku, oduševio je posjetitelje uzbudljivom mješovitom glazbom. Vrhunski glazbeni doživljaj držao je pubiku u plesnom zanosu sve do zadnje note, a posljednja izvedba, u kojoj je Raphael teatralno zapalio orgulje, potpuno je raspametila publiku.

Na pozornici ovogodišnjeg Split Blues Festivala, kroz tri festivalska dana, izmijenilo se čak 12 odličnih bendova koji su splitskoj publici servirali odličan blues sa primjesama različitih žanrova. Festival je i ove godine pokazao svoju širinu i raznolikost. Za razliku od ostalih blues festivala, Split Blues Festival ne ostaje u okvirima samo čikaškog ili delta bluesa već je otvoren glazbenim fuzijama. To je mjesto gdje se uživa u raznolikosti ovog žanra, te svirkama i kompetenciji izabranih bendova. Ovogodišnji predstavnici domaćih blues snaga, iz različitih dijelova Hrvatke: Makarske, Splita, Zadra, Sv. Filipa i Jakova, Zagreba i Duge Rese, pokazali su da je Hrvatska blues scena itekako živa i dinamična, a gosti iz Europe odlično su zaokružili ovu divnu, sedmu po redu, splitsku blues priču.