Vatra predstavlja svoju prvu biografiju iz pera Marka Podruga

by lis 18, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Ovogodišnji “XX” koncert koji je Vatra održala 5. travnja u zagrebačkom Domu sportova, prikazat će se ove nedjelje, 20.10. na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV2) u 18:30.

Vatra XX obljetnički je koncert benda koji ove godine slavi 20 godina od izdavanja prvog studijskog albuma. Radna proslava bila je logičan slijed karijere u kojoj, u dva protekla desetljeća, nisu mirovali – objavili su 10 albuma, osvojili brojna priznanja i nagrade, odsvirali nebrojeno koncerata.

Foto: Mare Milin

U Domu sportova pridružili su im se i kolege glazbenici s kojima su kroz godine surađivali: Damir Urban, Massimo, Antonia Matković Šerić (Pavel), Pavle Miholjević (Svadbas).

Drugi dio godine nastavili su u istom stilu pa su tako nedavno su objavili “Vatra Ultramix”, album s nastupa na splitskom Ultra Europe Festivalu gdje su se pojavili kao prvi ikada bend koji je svirao na ovom poznatom festivalu elektronske glazbe.

Sljedećeg mjeseca izlazi im i prva biografija ”VATRA – 20 GODINA S PREPREKAMA” iz pera novinara Marka Podruga, a predstavit će je 14.11. na zagrebačkom Interliberu.
Koncert na HTV2, zgodne li slučajnosti, prikazat će se baš na rođendan frontmena Ivana Dečaka.

// VATRA //
14.11. // ZAGREB // INTERLIBER (PREDSTAVLJANJE BIOGRAFIJE)
15.11. ZADAR // ARSENAL
30.11. PULA // PORTARATA
1.12. KNIN // KLIZALIŠTE
7.12. MARIJA BISTRICA // TRG
20.12. ZAGREB // KLOVICEVI DVORI ADVENT