Naslovnica Vijesti Domaća glazba Vatra na Inteliberu predstavlja biografiju ’20 godina s preprekama’

Vatra na Inteliberu predstavlja biografiju ’20 godina s preprekama’

Podijeli objavu

“Bio je početak lipnja, prvi ozbiljniji toplotni udar tog kasnog proljeća. Vjerojatno jedan od najgorih dana za posjet Virovitici. Vruće je i ima komaraca…”

Otprilke je tako šibenski novinar i pisac Marko Podrug doživio posjet Virovitici tijekom pisanja prve biografije Vatre. “20 godina s preprekama”, nakon mjeseci pisanja, skupljanja materijala i priprema, svjetlo dana ugledat će 14.11. u 18 sati na zagrebačkom Interliberu.

Foto: Mare Milin

Dvadeset godina rada sakupljenih među koricama ove biografije, kronologija je jednog vremena, nastala kroz želju da se sačuvaju trenuci podložni zaboravu, crtice koje su slagale priču jednog benda. Kroz razgovore bivših i sadašnjih članova Vatre i njihovih suradnika, uz duhovite i kritičke osvrte, nastala je knjiga koja daje uvid u put kojim je Vatra kročila svojih prvih 20 godina, naravno, s preprekama.

“Trebala je to biti jednostavna gaža. Kao ono, poznajem Vatru oduvijek, znam valjda već sve o njima, a i imam već jednu objavljenu biografiju iza sebe, pa će to sigurno biti lako napisati. Naravno da nije bilo. Našao sam se u kolopletu međuljudskih odnosa, očekivanja, nadanja, ambicija, različitih karaktera i kreativnih duša. Trebalo je sve to posložiti u jednu pitku cjelinu, a da pritom svi ti biografski zapisi budu iskreni i realni, a na kraju naravno i zanimljivi, pogotovo onim čitateljima koji nisu zagriženi fanovi Vatre. Ne znam, uspio sam u tome valjda. Ako ništa drugo, barem sam prvi put posjetio Viroviticu. A i to je nešto.” – izjavio je autor Marko Podrug uoči promocije svoje druge knjige na ovogodišnjem Interliberu.

Uz knjigu ide i poseban dodatak – album “Vatra XX UŽIVO” na kojem se našlo 18 live pjesama sa slavljeničkog koncerta održanog ovog travnja u zagrebačkom Domu sportova.