Vannine “Izmiješane boje” obojale centar Zagreba

Podijeli objavu

Sinoć je u Music shopu i caffe baru “Nova ploča” u samom centru Zagreba Vanna i službeno predstavila svoj novi album “Izmiješane boje”.

Brojni poznati iz svih sfera društvenog života, kolege i prijatelje poput Ante Pecotića, Darka Bakića, Zlatka Turkalja, Matije Vuice i Jurice Popovića, Tatjane Jurić, Nives Ivanišević, Dalibora Petka, Zdravka Šljivca, Alke Vuice i ostalih došli su čestitati Vanni na još jednom sjajnom diskografskom djelu.
Foto: Samir Cerić Kovačević

Novi album za Vannu ima posebno značenje jer upravo je ona većinski autor pjesama. Najavila ga je naslovnom pjesmom “Izmiješane boje” još prije dvije godine, a ta je pjesma, prema riječima glazbenog urednika Dinka Komadine, bila ona koju su slušatelji Hrvatskog radija najviše tražili. Singlovi “Najbolji ljudi” i “U tebi”, za koje je Vanna također napisala glazbu i stihove, vrlo brzo su postali hitovi koji su ujedno i pokazali koliko je sazrijela kao autorica, a njen novi hit “Kad smo se voljeli” ponovo se našao među najemitiranijim domaćim singlovima.

“Pisanje pjesama je za mene određeno davanje, poput iskrenog intervjua. I u početku karijere sam uvijek nešto pisala i bila uglavnom koautorica, a evo sad sam kantautorica. Neizmjerno sam zahvalna i publici koja je singlove s ovog albuma tako dobro prihvatila, a nadam se da će i ostale koje se nalaze na njemu. Isto tako, zahvalna sam na svim onim lijepim pjesmama koje su moji dragi suradnici napisali i dali upravo meni da ih otpjevam poput Ante Pecotića, a nadam se da će me se i u budućnosti sjetiti”, rekla je Vanna.
Foto: Samir Cerić Kovačević

Upravo je Ante Pecotić autor još dva hita s ovog albuma “Gdje počinje kraj” i “Tragom tvojih tragova” koju je Vanna otpjevala s još jednom sjajnom pjevačicom Zsa Zsaom.

Glazbeni producenti albuma Goran Kovačić, Ante Gelo i Bojan Shallamon Shalla odgovorni su za moderan zvuk i aranžmane svih pjesama.
Vanna i Goran Kovačić započeli su svoju suradnju na njenom koncertu “Ispuni mi želju” održanom u Lisinskom 2015. godine na kojem je proslavila 25 uspješnih godina u glazbi. Orkestracije za Zagrebačku filharmoniju koje je Goran Kovačić napisao uz Antu Gelu, Olju Dešića, Ivana Popeskića, Janija Goluba i Filipa Šljivca, toliko su oduševile Vannu da je poželjela s njim raditi i na ovom albumu.
“Bio sam zaista sretan što sam prije četiri godine dobio priliku raditi s Vannom koju pratim od samih početaka njene glazbene karijere. Mislim da je to i trenutak kad smo shvatili da razmišljamo u istom pravcu. Iza nas su evo već dva projekta i iskreno se veselim budućim”, rekao je Goran Kovačić.
Foto: Samir Cerić Kovačević

Izlazak albuma sam po sebi je dovoljan razlog za slavlje, a kako je Vanna nedavno proslavila rođendan, direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac iznenadio ju je poklonom i prekrasnim buketom nakon čega je Vanna poput prave slavljenice razrezala tortu u bojama s albuma.

Da zaista žive glazbu i uživaju u tome, Vanna, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, Zsa Zsa i ostali glazbenici i prijatelji, pokazali su svim slučajnim prolaznicima u Bogovićevoj, pjevajući omiljene pjesme uz gitarsku pratnju sjajnog Ante Gele.