Vanja Mišić: “Leptiri i kornjače” predstavljala mi je izazov, drago mi je da se snalazim i u uptempo pjesmama”

by ruj 22, 2017Domaća glazba, Intervju

Emocijama, srcem i „Prstima“ Vanja Mišić ušla je na glazbenu scenu prošlog proljeća i svojim notama zasluženo ostala u ušima publike i zauzela brojne glazbene top ljestvice! Svoj osobni pečat sada nam predstavlja i svojim novim singlom „Leptiri i kornjače“ koji je baš poput nje – razigran, maštovit i bezbrižan.

Vanja Mišić je netko tko u potpunosti obožava muziku, kaže nam Vanja koja se glazbom počela baviti već sa 4 godine kada je počela pjevati u dječjem zboru i tu se rodila ljubav. Iako je na sceni tek otprilike 7 godina, muzika je tu oduvijek.

Neki te uspoređuju s Amy Winehouse, što ti kažeš na to. Ima li u tvom pjevanju njenog prizvuka?

– Prija mi takav kompliment. Iako se na sceni nije pojavio još nitko tko bi mogao popuniti prazninu kakvu je ostavila. Ne trudim se zvučati kao ona, a ako ljude i podsjećam na Amy, to je vjerojatno zbog samog stila pjevanja.

Tko je najviše utjecao na tvoju glazbenu karijeru?

– Nije bilo nekih vanjskih utjecaja. U skladu sa situacijom u kojoj se nalazim donosila sam odluke i evo, tu sam.

Lani si zakoračila na hrvatsku glazbenu scenu, kakvi su dojmovi?

– Lijepo je izaći iz zone lokalnog djelovanja. Mislim da je bilo vrijeme ući na regionalnu muzičku scenu. Lijepo je biti rame uz rame sa izvođačima koje privatno slušam i volim.

Tada si objavila singl “Prstima”, tko je na njemu radio?

– „Prstima“ je moja prva pjesma i zato je toliko važna. Donijela sam ideju na probu (s bendom Moondance) i počeli smo raditi na njoj. Mjesecima je trajalo. Pjesmu smo snimali u Banja Luci, a producirana je u Požegi zahvaljujući Zvjezdanu Marjanoviću i Anti Akrapu.

Imali ste manjak sunca prilikom snimanja spota?

– Vrijeme na snimanju je bilo najgore moguće – sunčano s povremenom naoblakom. Pa smo bili sto posto spremni na znak režisera koji je suflirao koliko minuta sunca imamo. Bilo je jako zabavno raditi sa svim tim ljudima. Trebat će mi jako mnogo truda da nadmašim „Prstima“ i sve to što ona je.

Nakon toga na red je došao i novi singl zanimljiva naziva “Leptiri i kornjače”. O čemu pjesma govori i tko je radio na ovom ultra/cool/simpatičnom spotu?

– Pjesma je lepršava i poletna, ali na momente ipak melankolična. Meni je predstavljala izazov, drago mi je da se snalazim i u uptempo pjesmama. Priču sa spot je radio Žarko Kalaba, koji je režirao i montirao i spot „Prstima“, a rodila se i suradnja s Ognjenom Radumilom koji je radio one neodoljivo slatke animacije.

Pjesmu si radila u Zagrebu uz Silvija Pasarića. Tu je odlična ekipa… Mark Silver, Moondance bend čak i kvartet HRT-ovog jazz orkestra. Kako je došlo do te suradnje?

– Suradnja s Dallas Recordsom je dovela Silvija Pasarića u cijelu muzicku priču, što mi je veliko zadovoljstvo. Moondance je moj bend s kojim sviram i nastupam, a tijekom požeškog su nam se nastupa na pozornici pridružili članovi jazz orkestra HRT-a. Sve je prštalo od energije. To su zaista genijalni svirači i jako sam ponosna što su dio moje muzičke priče.

Ulaziš li u studio, možda rad na albumu, kakvi su planovi do kraja godine?

– Jedan singl je već snimljen, „Poslije ljubavi “, i njega ćete sljedećeg čuti. Počinjem raditi na još dvije pjesme tako da se nadam da će ovo biti plodna autorska godina.

Ima li netko s kim bi željela snimiti duet?

– Trenutno ne razmišljam o suradnji tog tipa, ali evo više puta sam rekla da bih voljela da to bude Remi. 🙂

Poruka našim čitateljima…?

– Ljudi, čuvajte ljude one koje volite, dijelite dobru muziku i smijte se više nego obično.

Foto: Teodora Čikić