Uživajte u prvoj kavi i novoj pjesmi benda 058

by ruj 24, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Kratka, duga, dupla, s hladnim ili toplim mlijekom, vrhnjem ili šlagom, kava je napitak bez kojeg mnogima ne može početi dan.

Ona obilježava novi početak, budi naša osjetila i unosi boje u dan. A kad se uz prvu kavu nađe zanimljiva osoba s kojom započeti dan, tu počinje ljubav.

Upravo taj osjećaj, prva jutarnja kava i simpatija prema zanimljivoj osobi, tema je nove pjesme country benda 058. Da kojim slučajem dolaze s američkog juga, bend 058 bili bi pravi, autentični primjer country glazbe. No oni dolaze s hrvatskog juga, iz Splita, i jedini su primjer kako zvuči country pomiješan s mediteranskim utjecajem. Reakcije publike i glazbenih urednika na ovaj nesvakidašnji glazbeni spoj pokazuju da bend 058 polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Glazbu za pjesmu skladao je Branko Mamut, a stihove napisala Mara Jurčević. Sve je to vješto i u pravom country stilu u aranžman upakirao Ivan Cinotti.

Video spot za pjesmu “Prva kava” potpisuje Robert Žegarac, a prati nastanak triju slika akademskog slikara Mladena Vulasa, inspiriranog pjesmom benda 058. Mladen Vulas diplomirani je profesor likovnog odgoja i likovnih umjetnosti, a završio je magistarski studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani.

“Htjeli smo imati drugačiji spot od većine. S druge strane, kako pjesma na originalni način prikazuje kako ljubav može nastati, to nas je potaklo da napravimo i originalni video spot. Nisam siguran je li ovo jedini ovakav video spot, ali sigurno ih nema puno. Hvala akademskom slikaru Mladenu Vulasu, koji se rado odazvao našem pozivu. Cijenim Vulasova djela pa sam tako ponosni vlasnik jedne njegove prekrasne slike.” ponosno, uz osmijeh komentira Branko Mamut.