Ususret koncertu u Boogaloou Sacher predstavlja spot za singl “Vrijeme stalo”

by stu 7, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Ususret koncertu koji će se održati večeras u Boogaloou, na kojem će legenda novog vala Srđan Sacher predstaviti svoj novi bend SACHER te novi hvaljeni album intrigrantnog naziva ‘Biser, ambra, jantar‘, drugi objavljeni singl s albuma ‘Vrijeme stalo‘ dobio je svoju ekranizaciju u režiji Dinka Pasinija.

Aktualni singl, kojeg će Sacher u Boogaloou predstaviti uživo, podsjeća da u svakoj Sacherovoj pjesmi ima više muzike nego inače u cijelim albumima, a kako kaže i sam Sacher, dosta je ljudi od novog albuma očekivalo cinizam i sarkazam primjeren njegovim godinama, ali drago mu je, kaže, da ih je razočarao.

„Nikad me nije zanimalo krčmiti staru slavu, puno više me zabavlja praviti nove pjesme, ali se starih pjesama isto tako neću odreći, i mislim da smo pronašli idealni omjer starih i novih koje ćemo svirati na koncertima. Stare pjesme sviramo u sasvim novim aranžmanima, pa ako zažive, svirat ćemo ih i dalje, ako ne, nećemo. I moram reći te stare pjesme koje sviramo zvuče bolje nego ‘originali’.“ – kaže Sacher.

Foto | Borislav Pesić Blagoja

Čovjek koji ode kad je najzanimljivije i ponovno se pojavi transformiran kad to najmanje očekujemo, osim predstavljanja pjesama s novog albuma, sprema nam i glazbenu retrospektivu pa nas tako u četvrtak očekuje i presjek najvećih hitova još od vremena Haustora i Vještica, a kao predgrupa će im se pridružiti šibenski BluVinil, jedan od najperspektivnijih mladih kantautorskih sastava koji već neko vrijeme osvajaju publiku svojim izričajem te na najbolji mogući način kombinira retro s modernim zvukom.

“Sacher je svojim opusom uvelike obilježio naše glazbeno odrastanje i ogromna nam je privilegija svirati kao predgrupa u Boogalouu! Haustor i Vještice neizostavan su dio hrvatske glazbene antologije, to je glazba uz koju smo odrastali, uz koju smo se zaljubljivali i odljubljivali, ali na jednoj višoj razini – to je također glazba uz koju smo učili o glazbi samoj.

Sacherov unikatni genij leži u kreaciji odgovarajuće atmosfere pažljivom konstrukcijom aranžmana. Ta atmosfera koju stvara za svoje pjesme uzdigne ih na višu razinu i podari im toliko jedinstveni zvučni identitet da jednostavno znaš da se radi o Sacheru. Na našoj sceni rijetki su autori o kojima se ovo može reći. Jedva čekamo koncert!“, poručuje Matej Nakić, frontman benda Bluvinil.

Ulaz u Boogaloo bit će otvoren od 20 sati, BluVinil kreće u 20:30, a Sacher u 21:30. Ulaznice za koncert moći će se kupiti i večeras na blagajni Boogalooa od 20 sati po cijeni od 80 kn.

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).