Podijeli objavu

U predivnom ambijentu Alkarskih dvora u Sinju u subotu je uspješno održan prvi Kamičak Etno Festival. Pred brojnom publikom prvi je nastupao glazbeni sastav Imgellad iz Splita koji je svojim zvukom i scenskim nastupom posjetiteljima prenio mističan ugođaj keltske mitologije i legendi. Nakon Imgellada, pred sinjsku publiku izišli su ‘bihaćki Francuzi’, Jall Aux Yeux, koji su oduševili publiku nastupom na tečnom francuskom, kojeg, usput budi rečeno, ne govore. Sinjane je posebno zagrijala izvedba ‘Je Te Cherche (Tražim te)’, pjesme koju su početkom ove godine ‘bihaćki francuzi’ snimili s Johnom iz popularnog sinjskog M.O.R.T.-a, koji im se spontano pridružio u izvedbi.

Atmosferu su do usijanja doveli Cinkuši, koji su svojom zaraznom energičnošću i maestralnom glazbenom izvedbom očarali publiku. Sjajna atmosfera ponijela je još jednog poznatog sinjskog glazbenika, Zlatka Norca, da se spontano sa svojom usnom harmonikom pridruži izvedbi na pozornici, čime je izazvao oduševljenje i kod publike i kod Cinkuša.

U popratnom dijelu Festivala predstavila su se lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim vrijednim proizvodima. OPG Jozo Bešlić predstavio je ručno izrađene tradicijske predmete, OPG Mravak domaći med, OPG Moro promovirao je proizvode od prve dalmatinske konoplje, a kod OPG-a Mažurin mogli ste kušati pravo domaće vino. Za osladiti nepce dobro su došli medenjaci OPG-a Župić, te za one koji više vole konkretno, tradicionalni uštipci Ede Crljena.

Iz Kulturno umjetničkog središta Sinj poručuju da su iznimno zadovoljni prvom godinom Festivalu, te da se nadaju da će kroz naredne godine Festival postati tradicionalan i prepoznatljiv događaj.