Uoči nastupa u Šibeniku, Jacob Collier predstavio novu pjesmu – stiže nam i novi album!

by srp 10, 2019Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Jacob Collier je predstavio četvrtu pjesmu sa svojeg nadolazećeg albuma “Djesse Vol. 2” koji će službeno predstaviti 19. srpnja.

Pjesmu je napisao u svibnju, a u njoj mu se pridružila i pjevačica Jojo – glazbenica koja čini bogatu listu izvođača s kojima je Collier surađivao na novom albumu. Singl “It Don’t Matter” hrvatskoj publici je dostupan na Deezeru i Google Playu te putem radijskog etera, a predstavljen je i Lyric Video.

Jacob Collier je u prosincu 2018. godine predstavio “Djesse Vol. 1”, izdanje na kojem je eksperimentirao s orkestralnom glazbom. Ovog puta će na izdanju “Djesse Vol. 2” imati fokus na intimnosti i bliskosti koju stvara akustična glazba uz brojne suradnje. Osim JoJo, na albumu će gostovati i Lianne La Havas, Oumou Sangaré, dodie, Chris Thile, Sam Amidon, Steve Vai, Kathryn Tickell, Becca Stevens i MARO. Većina novog materijala nastala je u njegovom kućnom studiju, a osim autorski, Jacob potpisuje i produkciju.

Prije singla “It Don’t Matter”, Jacob je predstavio pjesmu “Moon River”, na kojoj je svoj glas nasnimio preko pet tisuća puta kako bi stvorio savršenu harmonijsku pozadinu. Uz njega, na pjesmi su svoj glas dali i Chris Martin, Tori Kelly, Ty Dolla $ign, Herbie Hancock i mnogi drugi.

Jacob Collier za svoju slavu, osim svojem talentu, može zahvaliti i YouTubeu na kojem su veliku popularnost dobile njegove video obrade popularnih pjesama u različitim aranžmanima. Svoj debi – album, “In My Room” napravio je u potpunosti samostalno i predstavio ga je 2016. godine. Godinu dana kasnije osvojio je dvije nagrade Grammy za svoje aranžmane. Već spomenuto izdanje „Djesse“ označava njegov projekt kojim kroz više izdanja želi obuhvatiti svaki žanr koji postoji. Jacob Collier trenutno je na turneji tijekom koje će posjetiti i Hrvatsku – 10. srpnja dolazi u Šibenik na Tvrđavu sv. Mihovila.

Singl “It Don’t Matter” u Hrvatskoj je dostupan putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.