Podijeli objavu

“Sve dok pjesma nudi krila, moj je korak poput diva”

Uoči dva, sad već tradicionalna koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, oba rasprodana, Urban&4 upravo su objavili novu pjesmu.

“Div” je jedna od onih pjesma koje jako dugo sazrijevaju. Prvotno je jedan dio njezine melodije nastao kao dio glazbe za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu. U međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom.

“Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbolom veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja”, komentirao je Damir Urban povodom izlaska nove pjesme.

“Div” je gotovo u cijelosti snimljen uživo, u studiju G.I.S. u Rijeci, uz neka sitna naknadna nadosnimavanja.

“Ante Gelo raspisao je predivne aranžmane za gudače te ih snimio, Matej Zec nam je pomogao i ovu pjesmu snimiti, izmiksati, a na kraju je, zajedno s nama i producirati. Moram priznati da mi je izuzetno drago da imamo priliku s njima surađivati na posljednjim pjesmama jer su oni jedni od talentiranijih glazbenika s kojima sam imao priliku surađivati. Fotografije je, u kućnoj atmosferi, zbog bebe koja ima tek tri tjedna, i ovoga puta napravila Milica Czerny Urban, a Tomislav Torjanac nam je, kao i uvijek, vizual dodatno uredio”, zaključio je Damir.

U pauzi između koncerata, kojih ima zaista mnogo ovoga mjeseca, Urban&4 snimit će i spot za pjesmu “Div”. Dok spot ne ugleda svjetlo dana, pjesmu će se moći čuti uživo na koncertima koje Urban&4 imaju u prosincu: osim dva dana rasprodane Tvornice kulture ovog vikenda kojima Tvornica obilježava svojih 20 godina, bend ovaj mjesec stiže i u Sarajevo, Split, Banju Luku, Pulu, Rijeku i Dubrovnik.