Umro Đorđe Balašević

by velj 19, 2021Domaća glazba, Vijesti

Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini, javlja Blic. Podsjetimo, Balašević je prije tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako saznaje Blic, imao je koronavirus i bio je u lošem stanju – piše index.hr

Liječnici su poduzeli sve, ali do poboljšanja njegovog stanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema.

“Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je tijekom liječenja od covida-19 u Kliničkom centru Vojvodina”, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije.

Njegova kći samo je kratko potvrdila novinarima da njezin otac umro.

“Da…”, rekla je novinarima Balaševićeva kći Jelena.

Foto : Martina Japundžić Chudofix

Balašević je prije dvije godine imao infarkt, a početkom ovog tjedna primljen je u Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća, no uz tu vijest nije tada objavljeno više detalja.

Iza sebe je ostavio 12 albuma, nekoliko knjiga i uloga u televizijskim serijama za koje je pisao i muziku, te stotine hitova koji su postali evergreeni glazbene scene na prostima bivše Jugoslavije, gdje se za njegove koncerte uvijek tražila karta više.

Bio je više od glazbenika – pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj, na koncertima je istodobno bio i stand-up komičar oštrog jezika prema svakoj vlasti, poglavito u doba Slobodana Miloševića.

Foto : Martina Japundžić Chudofix

Vijest o Balaševićevoj smrti brzo se proširila društvenim mrežama na kojima mu brojni obožavatelji odaju počast.

Više na index.hr