Umrla Tina Turner

by svi 24, 2023Strana glazba, Vijesti

PJEVAČICA Tina Turner umrla je u 84. godini, potvrdio je njezin glasnogovornik.

“Tina Turner, ‘kraljica rock’n rolla’ umrla je danas mirno u dobi od 83 godine nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu blizu Züricha u Švicarskoj. Svijet je izgubio glazbenu legendu i uzor.” – piše index.hr

Tina Turner rodila se 26. studenog 1939. godine u Nutbushu, državi Tennessee kao Anna Mae Bullock u obitelji gdje je majka radila u tvornici, a otac je bio baptistički svećenik. Nakon razvoda svojih roditelja, Anna se preselila u St. Louis gdje je pohađala srednju školu Summer. U poznatom klubu Imperial upoznala je R&B glazbenika Ikea Turnera nakon čega je izrazila želju da zapjeva s njim.

Ike je u početku bio dosta skeptičan glede njihove suradnje, ali je s vremenom shvatio kako nema mjesta za brigu i kako se ovdje zaista radi o pravom talentu. Ike i Tina zajedno su snimili velik broj hitova kao što su: A Fool in love, It s Gonna Work Out Fine, Honky Tonk Woman te Proud Mary.

Pored toga što su surađivali na poslovnom planu, odlučili su se vjenčati 1962. godine u Meksiku.

Međutim brak je trajao do sredine 70-ih kada se počeo raspadati zbog Ikeovog uživanja droge i lošeg psihičkog stanja. Nakon razvoda 1974. godine Tina izdaje svoj prvi samostalni album nakon čega počinje njena samostalna karijera.

Svoj ponovni povratak na scenu bilježi 1983. godine obradom pjesme Lets StaY Together koja je postala hit diljem Europe, a sve ono što je usljedilo nakon toga samo je povijest. Tu treba navesti Private dancer te ulogu u filmu Pobješnjeli Max 2.