Podijeli objavu

Pjevačica France Gall, čiji su je hitovi, uključujući pobjedničku pjesmu na Eurosongu učinili ikonom francuske pop glazbe, umrla je u bolnici u Parizu. Hospitalizirana je početkom prosinca zbog teške infekcije – piše portal 24sata.hr

Gall, čiji je otac pisao pjesme za velikane poput Edit Piaf i Charlesa Aznavoura, postala je poznata kao tinejdžerica, uz pomoć legendarnog pjevača i autora Sergea Gainsbourga.

Surađivali su na hitu “Poupee de cire, poupee de son” koja je Luksemburgu donijela pobjedu na Eurosongu 1965.

Pjevačica je drugom polovicom osamdesetih objavila ‘Babacar’, s kojeg dolaze njeni hitovi ‘Ella, elle l’a’ te ‘Evidemment’.

France je bila u dugogodišnjoj vezi s francuskim pjevačem i skladateljom Michelom Bergerom, koji je 1992. umro od posljedice srčanog udara u 45. godini života. S njim je pjevačica dobila dvoje djece, kćer Pauline i sina Raphaela (37). Pauline je umrla u prosincu 1997. od komplikacija uzrokovanima kroničnom bolešću.

Gall je druga francuska zvijezda iz 60-tih godina prošlog stoljeća koja je preminula u posljednja dva mjeseca, nakon smrti rok zvijezde Johnnyja Hallydayja poznatog kao “francuski Elvis” početkom prosinca prošle godine.