Umjetnici ArtSplash kolonije na 15. Seasplash festivalu

by srp 19, 2017Festivali, Vijesti

Stefan Černi aka Steppa Art (Pula) je 29 godišnji crtač, ilustrator i grafički dizajner koji je u kratko vrijeme postao prepoznatljiv po stilu crtanja koji uspješno spaja više tehnika illustriranja s velikim naglaskom na detalje i slobodno izražavanje. Pravac izražavanja nije određen već odražava razne unutarnje osjećaje i osobne stavove kanalizirajući ih na papir te ostavlja slobodu promatrača za tumačenje. Simbolika, nadrealizam, biomehanika, mandale samo su neke od tematika. Već šest godina illustrira i dizajnira za PulaP Reggae Station čiji je i član, točnije vokalist, mc. “No Man is an Island” naziv je izložbe koju je Steppa Art pripremio upravo za 15. izdanje Seasplash festivala s ciljem edukacije posjetitelja ilustracijama koje prikazuju neke od najvećih i najznačajnijih ličnosti i imena preminulih pjevača, producenata i inovatora reggae glazbe.

www.facebook.com/Steppa-ART-435790306529672/

Nadan Sarvan aka Liganj (Pula) trenutno je student diplomskog studija Krajobrazne arhitekture u Zagrebu. Dugi niz godina bavi se ilustracijom i oslikavanjem murala, a inspiraciju crpi iz underground punka, prirodnog svijeta te folklora i narodnih predaja. Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Karlovcu i Čakovcu. Na ovogodišnjem Seasplashu oslikat će SoundSplash stage, a svojim će umjetničkim radom prikazati manje poznate stanovnike tvrđave Punta Christo koji obitavaju na granici između stvarnosti i mašte.

www.instagram.com/liganj_/

Stefan Štikić aka Bad Taste (Pula) mladi je i samouki umjetnik koji se bavi crtanjem. Autor je nekoliko covera za albume pulskih lokalnih bendova i “core” BMX brendove, a oslikao je i nekoliko zidova. Veći dio njegova umjetničkog djelovanja posvećen je ilustraciji, a najčešće u svojim radovima prakticira comic style. Ovogodišnji Seasplash biti će njegov prvi na kojem se predstavlja kao umjetnik, a njegovo djelo moći ćete vidjeti negdje u krugu glavne MainSplash pozornice.

www.facebook.com/badtasteart/

Fabio Moscarda aka MOSC (Pula) i ove godine kao dio umjetničkog postava ArtSplash kolonije. Iako crta od mlađih dana zadnjih nekoliko godina aktivno crta. On je umjetnik u konstantnoj transformaciji, a inspiraciju pronalazi u okolini koja ga okružuje – od prirodnog okruženja pa sve do zgrada urbane sredine. Osim crtanja, glazba je još jedan vrlo bitan faktor u njegovu stvaralaštvu. Na prošlogodišnjem 14. Seasplashu dobio je priliku oslikati SoundSplash stage, a ove godine njegov će rad biti postavljen na samom ulazu u festival.

https://www.instagram.com/mosc_art/

Stefan Jevremović (Pula) unatrag nekoliko godina aktivno se bavi crtanjem, a kako sam kaže, pravu ljubav prema olovci spoznao je tek nakon napuštanja fakulteta. Inače je samouk, a njegov omiljeni stil crtanja su crno-bijeli portreti. Osim klasičnog pristupa crtačkoj umjetnosti svakodnevno istražuje te isprobava različite tehnike i nove stilove. Inspiracija za njegov rad s kojim će se ove godine po prvi puta predstaviti na ArtSplash koloniji došla je sasvim spontano, a kroz njega će pokušati dočarati dobre vibracije i odličnu dnevnu i noćnu atmosferu Seasplash festivala. Njegov će vam rad sigurno zapesti za oko negdje na tvrđavi Punta Christo.

www.facebook.com/selcouth.s17/

Marko Vojnić (Pula) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine. Godinu kasnije upisuje poslijediplomski doktorski studij. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a djela mu se nalaze i po muzejskim zbirkama. Godine 2010. boravio je na rezidencijalnom programu Flux Factorya u New Yorku. Za svoj rad do sada je bio nagrađivan više puta, a samostalno izlaže od 2002. Njegov ćete rad vidjeti unutar DubSplash zone.

Multimedijalni umjetnici i vizualne instalacije

EXE! (Pula) je friški neformalni kolektiv nastao na 10. Seasplash platformi kada su njeni članovi kroz zajednički rad došli do spoznaje da zajedno nešto i uspijevaju napraviti od početka do kraja. Kolektiv čine Petra Pletikos (pila, trapan, farba), Iva Milaković (druga pila, farba, kompjuter) i Daniel Horvat (kompjuter, projektor, zanovijetanje). Staž i naobrazbu stekli su na domaćim i stranim likovnim akademijama, opskurnim mjestima te raznovrsnim izložbama, gigovima i partyjima, a na 15. Seasplashu predstavit će instalaciju inspiriranu vizualom 15. Seasplash festivala koja može poslužiti u estetske svhre, da se uz nju fotografira te da se na njoj sjedi i pije pivo, a pobrinut će se i za VJ-ing uz pripadajuću joj scenografiju.

LuMenArtist (Mađarska) treću godinu zaredom brine da tvrđava Punta Christo zablista u najljepšim svjetlima kad se spusti mrak i započne glazbeni dio programa. LuMenArtist čini grupa entuzijasta i kreativnih umjetnika koji se bave organizacijom i vizualnim dekorom različitih događaja. Iza sebe broje više od 120 projekata, a od 2011. godine, kada su i započeli s radom, svojim su atraktivnim vizualnim dekoracijama osvjetljavali festivale kao što su Lost Theory Festival, Ozora Festival, S. U. N. Festival, Electron Festival, zatim Garden Festival, Terraneo Festival te Dimensions i Outlook Festival. Glavna misao koja ih vodi glasi “Art is our life and life is our art”.

http://www.lumenartist.hu/

GOYO (Norveška) je umjetnički kolektiv nastao 2013. godine, a sastoji se od četiri umjetnika: Kenan Džanić (inicijator GOYO kolektiva, dugi niz godina bavi se kulturnim menadžmentom), Joao Pereira (vizualni i zvučni inženjer, glazbeni umjetnik i producent), Melissa Larsen (video produkcija) i Henrik Hass (Kopenhagen). Kolektiv se bavi organizacijom različitih koncerata, klupskih i književnih večeri i jam sessiona te svojim radom promiče djelatnost norveških umjetnika široj javnosti Europe. Instalacija koju će proizvesti ovaj norveški četverac nadahnuta je skandinavskim dizajnom uz naglasak na održivost.

www.facebook.com/goonyourown/

Savršen krug (Zagreb) je udruga mladih službeno osnovana 2011. godine, a koja aktivno djeluje još od 2000. godine s humanitarnom agencijom “Studio F.B.A.”. Cilj Udruge podržavanje je mladih i kreativnih ljudi, poticanje napredovanja i odgoja te povlačenje mladih s ulica na kulturno-sportske aktivnosti i edukacije urbanih sadržaja. Voditelj Udruge je Renato Milovan, kako i sam kaže dijete s ulice, koji je veliki dio svog života proveo radeći kao majstor, stage manager i DJ. Sav uspjeh koji stoji iza njega proizašao je upravo iz ljubavi prema radu s djecom. Ovo je njihov prvi Seasplash, a pobrinut će se za BeachSplash zonu.

http://www.savrsen-krug.hr/hr/

Revolution (Valpovo) je udruga koja je svoje prve korake učinila još 2008. godine. Osnovana je od strane mladih i perspektivnih ljudi s željom proizvodnje kvalitetnih sadržaja koji bi mladima omogućili kreativno izražavanje i rad te konstruktivno ulaganje u svoje znanje i razvoj društva hrozedukativne, sportske, te socijalne, urbane i kulturne aktivnosti i događaje. Njihova misija je aktiviranje, razvijanje i korištenje individualnih potencijala mladih u svrhu pronalaženja novih i efikasnih rješenja za društvene izazove. Osnivači su Reunited festivala u Valpovu. Prošle su se godine na 14. Seasplashu predstavili s putujućom izložbom stickera Artbeat, a ove godine proizvest će sjedalice od paleta na kojima će se posjetitelji festivala moći opustiti na AkiSplashu, novoj festivalskoj zoni za chill.

https://www.facebook.com/UdrugaRevolution/