U2 predstavljaju novi singl, a dostupne su i prednarudžbe albuma!

by stu 2, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

U2 predstavljaju novi singl s iščekivanog studijskog izdanja „Songs of Experience“, koje je hrvatskoj publici dostupno u Google Play prednarudžbi, a čiju objavu očekujemo 1. prosinca.

Nova pjesma nosi naziv „Get Out Of Your Own Way“, a dolazi nakon najavnog singla „You’re The Best Thing About Me“ te live videa za pjesmu „The Blackout“. Produkcijom nove pjesme, baš kao i najavnog singla, bavili su se Jacknife Lee, Ryan Tedder te Steve Lillywhite, a u produkciji ostatka albuma pridružili su im se i Andy Barlow te Jolyon Thomas.

Singl „Get Out Of Your Own Way“ naći će se na novom, 14. studijskom izdanju „Songs of Experience“, snimanom u Dublinu, New Yorku te Los Angelesu. Novi album dolazi u digitalnom i CD obliku te na dvostrukom vinilu. U standardnom obliku nalazi se 13 pjesama dok ćemo u Deluxe izdanju imati prilike čuti 17 pjesama. Iščekivano izdanje naslijediti će album „Songs Of Innocence“(2014.).

„Songs of Experience“ svojevrsni je nastavak albuma „Songs Of Innocence“, budući da pjesme s oba izdanja vuku inspiraciju iz poezije Williama Blakea, pisane tijekom 18 stoljeća. I dok prethodno izdanje predstavlja iskustva i uzore benda, iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, „Songs of Experience“ dolazi u formi intimnih pisama mjestima i ljudima bliskih članovima benda.

Uz prednarudžbe albuma irski rockeri objavili su i datume nove sjevernoameričke eXPERIENCE + iNNOCENCE turneje, koja počinje u svibnju 2018. godine.

Potpuno novi singl „Get Out Of Your Own Way“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku

„Songs of Experience“ popis pjesama – standardno izdanje
1. Love Is All We Have Left

 1. Lights of Home
 2. You’re The Best Thing About Me
 3. Get out of Your Own Way
 4. American Soul
 5. Summer of love
 6. Red Flag Day
 7. The Showman (Little More Better)

9.The Little Things That Give You Away

 1. Landlady
 2. The Blackout
 3. Love Is Bigger Than Anything in Its Way
 4. 13 (There is a Light)