Podijeli objavu

Krajem kolovoza i početkom rujna hrvatska glazbena scena seli u Zlatnu dolinu, na “Aurea fest Požega – Festival dobrih vibracija”. To je festival s tradicijom gotovo pola stoljeća, a pjesme koje će biti prezentirane ove godine nalaze se na novom dvostrukom albumu “Aurea fest Požega 2018.“ koji se od danas nalazi u prodaji.

Na prvom CD-u nalazi se devetnaest skladbi tamburaške glazbe koje će predstaviti najpopularniji izvođači i solisti omiljenog slavonskog žanra i to posljednjeg dana festivala u nedjelju, 2. rujna rezerviranom za “Zlatne žice Slavonije”. U festivalskom dijelu nastupit će Miroslav Škoro, Slavonske lole, Ćiro Gašparac, Slavonski Dukati, Kristali, Dike, Tamburaši za dušu i mnogi drugi, a po završetku “Zlatnih žica Slavonije”, Najbolji hrvatski tamburaši održat će koncert povodom 30 godina djelovanja. Na drugom CD-u nalazi se osamnaest pop skladbi koje će biti izvedene u petak, 31. kolovoza na “Aurea festu popularne glazbe”. Najpopularniji izvođači poput Vanne, Mije Dimšić, Marka Tolje, Igora Delača, Fluentesa, Domenice & Kedže, Nene i Nikoline Belan i brojnih drugih, izvest će svoje aktualne singlove.

Iako su večer tamburaške i večer popularne glazbe glavne okosnice festivala, organizatori su se ove godine potrudili da festival obogate i popratnim koncertima i sadržajima. Tako će prvog dana festivala, u četvrtak 30. kolovoza, na “Aurea jazz festu” nastupiti domaći Big Band Požega i Marko Tolja s novim swing obradama hrvatskih pop i rock hitova. Drugi izvođač ovogodišnje Aurea jazz festa je grupa Cubismo, koja će uz svoje afro-kubanske ritmove atmosferu ljetne slavonske noći dovesti do usijanja. Oko ponoći započet će Aurea Fest elektronske glazbe, gdje će se predstaviti hrvatska house senzacija PEZNT te DJ Pintha Indahouse i DJ Topa. U subotu, 1. rujna tri su koncerta. Nastupit će najveća zvijezda sevdaha Amira Medunjanin, čiji je koncert rasprodan u rekordnom roku. Ove će godine koncertnu večer na središnjem požeškom trgu održati Petar Grašo, a po završetku u ponoć počinje prvi “Aurea Retro Party” uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki “The Beatles Revival Band”.

Odličan program koji čine nastupi i koncerti najpopularnijih izvođača najavljuju zaista poseban glazbeni doživljaj u Požegi koji nikako ne bi trebali propustiti. U utorak, 28. kolovoza s početkom u 12 sati u Caffe baru i Music shopu “Nova ploča” (Bogovićeva 5, Zagreb) bit će predstavljen ovogodišnji program festivala kao i dvostruki CD “Aurea fest Požega 2018.” upravo objavljen u nakladi Croatia Recordsa.