Podijeli objavu

Sinoć je u Osijeku održana 23. dodjela nagrade Status namijenjene glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini.

Po prvi put domaćin dodjele bila je HGU Podružnica 4 Osijek.

Ovu prestižnu nagradu Hrvatska glazbena unija dodijelila je u ukupno 18 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.

U kategoriji električne/akustične gitare nagradu je odnio Krunoslav Domaćinović, a u kategoriji klavijatura Berislav Blažević Bero, obojica za album “Nuspojave” Gorana Bare & Majki koji je nominiran za četiri Porina. U kategoriji bas gitare Status je dobio Davor Črnigoj za pjesmu “Dok razmišljam o nama” s albuma “From Croatia Records Studio…tu u mojoj duši stanuješ…” Josipe Lisac. Ovaj album također je nominiran za Porin i to u pet kategorija. Najbolji bubnjar je Marko Duvnjak zahvaljujući angažmanu u grupi Buđenje i snimanju albuma “Samo ti, samo ja”. U kategoriji tambure nagradu Status dobio je Krunoslav Dražić kao član Rockoko Orchestra koji je s raznim izvođačima snimio album “Ljepote takve nij 2”.

Što se tiče jazz kategorija, Mario Bočić dobio jenagradu za saksofon i sudjelovanje, među ostalim, na albumima “Invocation” Šimun Matišić Sexteta te “Miracles” Lane Janjanin & Dine Rizvić s Jazz orkestrom HRT-a (skladbe “Capitalism” i Slutnja”). Nagradu “Damir Dičić” za električnu gitaru dobio je Pavle Miljenović (Pavle Miljenović Quintet – “Steps Forward (live at Boogie)”). Član njegovog kvinteta, Hrvoje Galler, dobio je Status u kategoriji klavira za istu skladbu, dok je Šimun Matišić, koji je ove godine nominiran za Porina, dobitnik nagrade za ostala glazbala (vibrafon) za album “Invocation”.