Podijeli objavu

Party koji se 25. kolovoza održava u šibenskoj uvali Minerska bit će posvećen očuvanju šišmiša i to će vjerojatno biti prvi put da netko u Hrvatskoj organizira event elektroničke glazbe u njihovo ime, kažu u udruzi RatCat kojoj je nedavno zbog šišmiša onemogućena daljnja organizacija partya u prostoru The Cave, na najljepšoj novoj ljetnoj pozornici na Jadranu.

Taman u trenutku kad je amfiteatar The Cave na ulazu u bivšu vojarnu Bribirski knezovi postao omiljena plesna destinacija Šibenčana i njihovih turista, iz Zagreba su počele stizati informacije da u pećini pokraj pozornice možda obitavaju porodiljne kolonije zaštićenih šišmiša,kojima smeta elektronička glazba.

Projekt koji je imao sjajan odjek i veliku potporu lokalne samouprave, turističkih zajednica, medija i publike, morao je tako biti stopiran na vrhuncu uspjeha, a Šibenik je izgubio atraktivan prostor za zabavu u kojem su tijekom ljeta trebali nastupati sve poznatiji svjetski DJ-i. Razlozizašto je grad koji kronično pati od nedostatka noćne ponude morao izgubiti tako atraktivan prostor za zabavu, i dalje su prilično nejasni jer je pećina pokraj amfiteatra stalno otvorena za sve posjetitelje i dotad u njoj nije zamijećena značajnija populacija šišmiša.

Oorganizacija partya na novoj lokaciji u ime šišmiša, dodao je, najbolji je ishod jedne ružne priče u kojoj je najviše izgubila šibenska glazbena scena, publika i turizam grada u kojemu se iza 23 sata navečer ljeti ni zimi ništa ne događa.

– Kontaktiraju nas ljudi iz Hrvatske i cijele regije i ne mogu vjerovati da više neće moći plesati u amfiteatru o kojem su pisali svi relevantni hrvatski mediji. Posebno su žalosni mnogi koji su čuli za The Cave i nakon gostovanja Pionala i Tota Chiavette obavezno planirali doći u grad koji po pitanju fine elektronike glazbe doživljava pravu renesansu. Nazivaju nas strani agenti i poznati DJ-i koji su htjeli nastupiti na najljepšoj novoj jadranskoj pozornici ovoga ljeta i jako im je žao što više nema priče o kojoj su čuli sve najbolje te kroz slike i videa pratili po društvenim mrežama što se to tako čarobno u Šibeniku događa – kaže Lovre Kanjer, promotor i resident RatCata koji nastupa pod umjetničkim imenom Lawrence Klein.

I zato, najavio je, slijedi operacija MinerskaU usjeku između hangara bivše vojske RatCat će napraviti jednako atraktivan program kao u amfiteatru The Cave, a njihova publika unijet će u novi prostor masu pozitivne energiju. Grad Šibenik jutros se uključio u organizaciju After Cave Party / The Drifter (Maeve) i počastit će posjetitelje besplatnim brodskim prijevozom do Minerske i natrag.

Nastupit će poznati irski DJ koji živi u Berlinu, The Drifter, Bonjasky iz Sarajeva, inače član najpoznatijeg BiH DJ kolektiva After Affair, još jedan došljak u Berlin Homeboy, inače naše gore list te Bake Junior i Lawrence Klein.

Organizatori na partyu spremaju pregršt iznenađenja i najavljuju super zabavu, sve uz potporu Šibensko-kninske županije, njihovih partnera Mediteran Produkcije koja osigurava vrhunski razglas i rasvjetu, ekipe Photo Studio 82 i mnogih drugih.

– Lokacija je top topova i bit će stvarno gušt plesati tamo, ali bez obzira na The Cave i ovaj novi prostor treba naglasiti da je na kraju krajeva bitna samo glazba – poručuje ekipa iz RatCat tima.

Za kraj dobru konkluziju slučaja Pećina aka The Cave dao je novinar Jutarnjeg, Miljenko Jergović: “O šišmišima kada je riječ, ne bi državna agencija štitila šišmiše da iza pećinskih priredbi stoji neki nacionalni uglednik, a ne lokalni omladinci i entuzijasti. Šišmiši postaju važni tek ako nema uglednika.