Podijeli objavu

Klapski koncert održati će Klapa Cambi, Klapa Maslina, Klapa Rišpet, Klapa Šufit, Goran Karan i Četiri tenora u Areni Stožice 5. listopada u organizaciji KODA Eventsa.

Dalmacija poznata po klapama ima bogatu i dugu glazbenu tradiciju tipično Mediteransku i često jako podsjeća na primorsku talijansku, španjolsku ili portugalsku glazbu u temperamentu i strukturi. Na spektaklu koji se priprema u Stožicama 5 od 6 izvođača su članovi diskografske kuće Scardona koja je poznata po dalmatinskim izvođačima i širenju dalmatinske kulture.

Svi koji su bar jednom bili na nekom klapskom koncertu znaju točno što mogu očekivati. Osim predivne klapske pjesme, ovakve koncerte uvijek prati izvrsna produkcija, razglas i rasvjeta, velika pozornica koja je uvijek posebno uređena i dobra akustika.

Klapa Cambi ponosna je vlasnica čak 10 Porina i velikih hitova poput “Neprolazna”, “Od zipke do križa”, “Kriva karta”, “Ne more mi bit” i mnogih drugih kojima će publiku sasvim sigurno oduševiti u izvedbi uživo.

Klapa Šufit je postigla uspjehe u samostalnim nastupima, u brojnim suradnjama i na mnogim glazbenim festivalima (Večeri dalmatinske pisme Kaštela, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu). Njihov hit “Ne diraj moju ljubav” je apsolutni favorit kod slovenske publike.

Klapa Rišpet koja aktivno radi od 2011. godine pod vodstvom osnivača i autora Pere Kozomare u kratko vrijeme osvojila je mnoge nagrade i zaslužila poštovanje publike s nizom svojih hitova kao što su “Sunce mi od tebe dolazi”, “Mislin samo na te”, “Kad je pošla ća” itd.

Klapa Maslina ili kako je zovu “Dalmatinski Rolling stonesi” jedna je od naših najdugotrajnijih klapa, koji što su stariji to su bolji. Predvođena je tenorom i solistom klape Brankom Bubicom koji je dobitnik nagrade Status HGU za 40 godina umjetničkog djelovanja i poseban doprinos hrvatskoj kulturi. Klapa je izuzetan uspjeh ostvarila pjesmom “Da te mogu pismom zvati” koja postaje jedna od najizvođenijih klapskih pjesama i koja je obilježila zadnjih dvadesetak godina.

Goran Karan prepoznatljiv svima već dugi niz godina svojim specifičnim zvukom i moćnim glasom još jednom će pokazati u čemu je tajna njegove dugogodišnje karijere. Ove godine rasprodao je Lisinski, a njegov hit “U četiri oka” postigao je ogroman uspjeh. S obzirom na novi album “Glas juga” i na to da je često vrćen u Sloveniji, ne sumnjamo da će publika uživati u ovom dalmatinskom dragulju.

Četiri tenora nedugo nakon velikog spektakla u Ciboni nastupaju u Areni Stožice. Njihov najavni singl s albuma “U Lisinskom”, “Grande amore” potvrđuje njihovu veličanstvenost. Svojim glasovnim mogućnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim zbog čega smo uvjereni da će slovenska publika objeručke prihvatiti njihov dolazak. Dalmatinski šarm i duhovitost u kombinaciji s glasovnim sposobnostima njihov je zaštitni znak stoga ne sumnjamo u dolazak obožavatelja iz cijele Slovenije.

Ulaznice su u prodaji na Eventim.si.