Podijeli objavu

U prekrasnom, intimnom ambijentu unutar zidina šibenske tvrđave Barone, glazbenica Tommi Mischell je u sklopu 20. festivala “Dalmatinska šansona Šibenik 2017.” održala koncertnu promociju svog novog albuma “Vrime je”. U pratnji orkestra koji su činili vrhunski domaći i američki glazbenici koje je predvodio svjetski poznati producent, glazbenik, aranžer i dobitnik Grammya Allan Slutsky, naša svestrana umjetnica s američkom adresom, porijeklom Trogiranka, niti jedan detalj svoje večeri nije prepustila slučaju pa je tako malo tko mogao ostati ravnodušan na čaroban ugođaj kojim je počastila svoje uzvanike.

U publiku se ušuljala tiho, dijeleći im trogirski specijalitet rafijole, a potom, popevši se na pozornicu, zasjala kao prava diva i pokazala svoje zavidne glasovne mogućnosti koje su oduševile i one manje poznavatelje njenog glazbenog umijeća. Tommi već dugi niz godina živi i radi u Americi gdje je i nastao njen posljednji album ‘Vrime je’ objavljen u izdanju Croatia Recordsa. Glazbenu produkciju albuma koji je spoj mediteranskog te američkog jazz i funk zvuka potpisuje Allan Slutsky kojeg je za vrijeme njegovog boravka u Hrvatskoj, točnije Splitu i Visu oduševio dalmatinski pristup životu protkan pjesmom mediteranskog zvuka.

Šibenska je publika na najljepši način, pod vedrim nebom, mogla čuti kako uživo zvuče pjesme s albuma, od kojih su već dobro znani singlovi “Lanterna” te “Brod u prolazu”. Koncert je započeo ženskom klapom Skradinke, a Tommi je osim novih pjesama izvela i nekoliko svojih starijh hitova te pjesmu ‘Da je meni s tobom kroz pasike’ koju je u originalu otpjevala sa svojim sugrađaninom, preminulim pjevačkim virtuozom Vinkom Cocom. Publika je bila oduševljena i nastupom dubrovačkog tenora Stijepe Gleđa Markosa koji je 2010. godine nastupao na Šibenskoj šansoni i osvojio nagradu za najboljeg debitanta.

Tommi Mischell otpjevala je i najnoviji singl ‘Modri kavez (Vrime je…)’, a ova pjesma predstavlja i Tommin povratak na Šansonu koja joj puno znači obzirom da je tamo nastupila 1998. godine, na prvom izdanju tog značajnog festivala. ‘Zaista sam sretna i počašćena što je moj koncert svojevrsni uvod u sva festivalska događanja. Šansona slavi 20. godina, a ja sam nastupala i na prvoj. Drago mi je što mogu i sa svojim američkim kolegom Allanom Slutskyem podijeliti svu ovu ljepotu našeg kraja i ovaj festivalski šušur, a vjerujte mi, njegovo oduševljenje Dalmacijom je i nama dodatna promocija’, rekla je Tommi koja je na bisu otpjevala ‘Šibensku baladu’, svojevrsnu himnu grada Šibenika u čast autoru glazbe Dušanu Šarcu koji je sjedio u publici.

Bila je to promocija za pamćenje u kojoj se uživali baš svi uzvanici, a svojim su dolaskom Tommi podržale i kolege glazbenici.

Album ‘Vrime je’ potražite na: Webshopu Croatia Recordsa: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=949386, iTunesima: http://itunes.apple.com/gb/album/vrime-je/id1260963090, Amazonu: http://amazon.com/dp/B074P5S8DM/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1502276727&sr=8-1&keywords=TOMMI+VRIME+JE i Deezeru: http://deezer.com/hr/album/46028372