Trostruke stajaće ovacije: Marko Škugor održao prvi koncert u rasprodanom Lisinskom

Podijeli objavu

Marko Škugor, pobjednik prošlogodišnjeg Splitskog festivala, sinoć je održao svoj prvi koncert u zagrebačkom Lisinskom koji je rasprodao 12 dana unaprijed. Koncert su obilježili mnogobrojni aplauzi i trostruke stajaće ovacije na kraju koncerta za kojim se danima tražila karta više.
Jučer je publika u Lisinskom dokazala koliko voli Marka Škugora na njegovom prvom koncertu u Lisinskom. Večer su prekidali brojni aplauzii stajaće ovacije, a “pala” je i jedna prosidba!

Malo je pjevača koji su uspjeli u nekoliko godina samostalne karijere i  jednim albumom s lakoćom rasprodati Lisinski. Marka ni bolest nije zaustavila da održi ovaj koncert. Naime, došao je na tonsku probu dva sata prije koncerta ravno s hitne pomoći i održao uistinu koncert za pamćenje.

Marko je prvi dio započeo pjesmama ‘Uvik ću te svojom zvati’, ‘Vilo moja’, ‘Samo ti si’ s kojom je osvojio dvije nagrade na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku 2016. godine, ‘Ka’ dica’ s kojom je pobjedio prošle godine na Splitskom festivalu, ‘Mirno spavaj ružo moja’ te je izveo svoju najdražu pjesmu iz filma Kum ‘Brucia La Terra’. Nakon pjesama ‘Zlato moje’ i ‘Moje zlato’ došao je red i na goste večeri – Četiri tenora!

Prvi na redu je bio Marko Pecotić koji je izveo svoj najveći hit ‘Samo ljubav ostaje’, nakon njega je Vladimir Garić otpjevao ‘Cvijet čežnje’ i izazvao veliki pljesak, a Đani Stipaničev je zapjevao ‘Dalmacijo od kamena’.

Nakon samostalnih pjesama tenori su zajedno izveli ‘Sve je tvoje’, autora Matka Šimca, s kojom su prošle godine pobjedili na Dalmatinskoj šansoni, a iza nje je slijedila ‘Amigos Para Siempre’. Tenori su ponovo  zabavili publiku svojom odličnom energijom na pozornici i zadivili vrhunskim vokalima.

Set lista iza Četiri tenora sadržavala je još 12 pjesma među kojima su se našli strani standardi ‘Il Mondo’ Jimmyja Fontana, ‘My Way’ Franka Sinatre, ‘Perfect’ Eda Sheerana i Andree Bocellija te nezaobilaznu ‘O Sole Mio’ Luciana Pavarottija. Od domaćih Marko je još zapjevao svoju novi singl ‘Zaljubljen’, ‘Ne diraj moju ljubav’, ‘Oće duša vanka tila’, ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’ iza koje je pala prosidba na pozornici i ‘Kad mi dođeš ti’.

Na bisu je zapjevao Oliverovu Cesaricu, a u jednom trenutku se spustio s pozornice gdje ga je publika oduševljeno fotografirala.

Novo druženje u Lisinskom je Marko zakazao za godinu dana, a iza koncerta se ostao družiti sa svojom vjernom publikom na potpisivanju svog albuma prvijenca ‘Dalmatinska vilo’.

Do kraja ožujka Marko će još nastupiti 07.03. u Čapljini, 09.03. u Celju, 11.03. u Gorišnici, 23.03. u Novoj Gorici, 24.03. u Dravogradu i 25.03. u Kočevju.