Trijumf Urban&4 – dva vrhunska koncerta na domaćem terenu za zatvaranje riječke koncertne godine

by sij 3, 2024Domaća glazba, Vijesti

Ovoga petka i subote, 29. i 30. prosinca Damir Urban je sa svojom četvorkom koju čine Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u riječkom Pogonu kulture održao, mjesec dana ranije, u rekordnom roku rasprodane koncerte.

U odličnoj atmosferi i na opće oduševljenje publike, Urban je prošetao nekoliko desetljeća dugom glazbenom karijerom. Oba čina ovog koncertnog spektakla donijela su presjek poznatih pjesama sa starijih albuma, ali isto tako i s najnovijeg, višestruko nagrađenog “Lipanj, Srpanj, Kolovoz”.

Na setlistama su se tako našle i neke pjesme koje bend dugo nije svirao, poput “Kasno je za ljubav”, “Ocean”, “Otrovna kiša”, ali i nekoliko dana ranije predstavljen novi singl “Blijeda u proljeće”. Reakcije publike na  premijernu, akustičnu izvedbu ove pjesme, pokazale su da ju čeka sjajna budućnost.

Ponukan prijateljskom, gotovo obiteljskom atmosferom i iznimnom podrškom publike, bend je izvukao najbolje od sebe i u gotovo 3 sata svirke, oba dana pružio nezaboravno glazbeno putovanje.

Uzbuđen i dobro raspoložen Urban pozvao je publiku da na subotnjem koncertu, u izvedbi “Astronauta”, podrži novopečenu sugrađanku, natjecateljicu iz Voicea – Danijelu Hajdinjak. Zbornim pjevanjem i gromoglasnim pljeskom riječka je publika izrazila glazbenu dobrodošlicu mladoj Kanađanki.

Urban&4 su s dva sjajna koncerta, zajedno s publikom, kao članom benda, zapečatili godinu na izmaku. Malom opaskom o tome kako je život pun prilika za ispravljanja grešaka, te molbom sugrađanima da ne odustaju od svoga grada, Urban je podcrtao ono što je publika u glas s njim pjevala: “treba nam tako malo, skoro ništa”.