Podijeli objavu

Rasprodana Arena sinoć je napravila pravu pomutnju među Valjkovim obožavateljima jer osim zagrebačke publike koja ih je bila toliko željna, tisuće obožavatelja poteglo iz susjednih zemalja, ali i iz daleke Švedske, Irske, Engleske, Poljske pa čak i nekoliko fanova iz Kine koji su došli samo da bi vidjeli svoj omiljeni bend.

Publika je bila prateći vokal na svakoj pjesmi, ali posebni trenci su bili kada su pjevali “Jesen u meni”, “Lutka za Bal”, “Zastave”, a i zadnja pjesma koju su izveli, “Sve još miriše na nju”, na kraju drugog bisa. Također su izveli i novi singl, “Vrijeme”, koji je ostao na razini ovog već kultnog benda.

Foto: Ana Šoda

U jednom trenutku nikome više nije bilo bitno kakve ulaznice mogu kupiti, parter, tribina, jedino bitno je bilo da svi uđu u dvoranu i postanu dio povijesti koju je jučer divnim notama, moćnom produkcijom, predivnom atmosferom, fenomenalnom energijom ispisala grupa koja na domaćoj glazbenoj sceni već 42 godine bez iznimke daje isključivo najbolje od sebe.

Arena je bila prepuna, pucala je po šavovima, svi su željno iščekivali da članovi Valjka zakorače na binu, a kada se to dogodilo, Aki ih je pozdravio na najljepši mogući način – ‘Dobra večer moj Zagrebe. Doma je ipak najljepše. – te koncert započeo nježno, pjesmom ”Za malo nježnosti”.

Foto: Saša Huzjak

Arena Zagreb i Valjak disali su kao jedno!

Možda zvuči kao floskula no doista ne bi mogli odabrati bolji izraz kojim bi opisali što se sinoć dogodilo na koncertu grupe koja je upravo koncertom u Zagrebu, završila svoju, iz mnogih razloga, jedinstvenu turneju ‘2u1’.

Aki je cijelo vrijeme opušteno komunicirao s publikom, pa je tako i nekoliko puta zahvalio publici na pozitivnoj energiji, ali i napomenuo da je najljepše doći doma, u rodni Zagreb.

Foto: Saša Huzjak

Turneja koja je obuhvatila presjek njihovih pjesama u elektrik i akustik izvedbama. Turneja koja je objektivno povisila produkcijsku ljestvicu te tako svima poručila da naši glazbenici itekako mogu biti konkurentni svjetskim kolegama, čak i bolji.

Bez imalo pretencioznosti se može reći da bi svi fanovi koji su jučer bili u Areni Zagreb to i potvrdili.

Prvi dio koncerta nastavio se s pjesmama – Stvarno nestvarno, Ivana, Neda, 700 milja, Zastave, Vrijeme ljubavi, Dok je tebe, Uhvati ritam….dok nas je u drugi dio uveo izvrsni saksofonist Igor Geržina.

Foto: Saša Huzjak

Tijekom cijele ove turneje koja je započela prošlog ljeta u pulskoj Areni te se nastavila u splitskoj Spaladium Areni, zatim u Areni Varaždin, struka je nizala same pohvale, a glazbeni kritičari složili su se u jednom –

Valjak nikada nije zvučao bolje!

I za kraj, možemo samo zaključiti, turneja ‘2u1’ je svakako bila jedinstvena, što su dokazale sve do jedne unaprijed rasprodane Arene u Hrvatskoj, nekoliko desetaka tisuća razgaljenih obožavatelja, vanserijskog benda i publike koja je i nakon posljednjeg koncerta turneje željna još novih pjesama i još koncerata benda koji čak i nakon 42 godine, žari i pali bolje nego ikada.

Foto: Saša Huzjak