Podijeli objavu
Foto: www.inmusicfestival.com

Nakon dva tmurna, ali suha dana, sinoć je popraćen neizostavnom kišom, INmusic završio. Niti trinaesto izdanje nije moglo proći bez kiše, iako se prva dva dana (a i dobar dio trećeg) činilo kako će upravo to biti slučaj.

Na našu sreću, kao i svih ostalih posjetitelja, kiša je počela padati taman dok su headlineri večeri, Interpol, izvodili posljednju pjesme sa set liste.
Osim kiše koja je donekle poremetila naše planove, treći dan je prošao otprilike onako kako smo očekivali.

Uz glavne zvijezde Alice in Chains i Interpol na glavnom stageu, te Portugal. The man na OTP world stageu. I dok su sva tri benda imali odlične nastupe kakve smo i očekivali, falilo je te komunikacije i poleta koji smo vidjeli sinoć.

Alice in Chains su izvodili svoje najveće hitove, a toliko im se svidjela atmosfera da su publiku odlučili počastiti s još tri dodatne pjesme, pa se njihov nastup tako odužio. Mi nismo imali ništa protiv, dapače.

Foto: Ana Šoda

Nakon njihovog skoro dvosatnog nastupa, uputili smo se na Portugal. The man, koji su u kratkih sat vremena ugurali svoje najveće hitove. Simpatičan nastup uz poneki zanimljiv solo gitare, brzinski je prošao, pogotovo zbog činjenice da je većina (baš kao i mi) produljila ostanak na Alice in Chains.

I za sam kraj večeri, headlineri večeri, Interpol, su nastupali na main stageu. Korektan nastup gdje je sve bilo na mjestu – čak i previše. Za razliku od sinoćnjeg nastupa gdje je Nick skakao po cijeloj pozornici, pa i van nje, sinoć nije bilo nikakvog divljanja ni micanja, već puno mirniji koncert, a samim time i mirnija atmosfera.

Pri samom kraju nastupa, bend je uzeo kratku pauzu od nekoliko minuta, no zatim su se vratili i otpjevali sve po planu. Taman pri izvođenju posljednje pjesme, počela je padati kiša, zbog koje je velik dio posjetioca krenuo napuštati festival, iako je koncert još uvijek trajao. Kiša je uistinu pridonijela pomalo dosadnom koncertu te je postao barem donekle vizualno zanimljiv.

Sve u svemu, u ova tri dana smo se naslušali dobrih i kvalitetnih bendova, a uživali smo i u raznim ostalim sadržajima, od kojih bismo posebno istaknuli karaoke koje su uvijek bile zanimljive. Iako je kroz festival prošla hrpa ljudi, drago nam je reći da su se svi ponašali pristojno te da zaista nismo vidjeli nikoga da je bio baš ‘zgažen’. U family friendly okruženju, vidjeli smo nekoliko kolica s bebama, a djeca na ramenima su bila čak i među prvim redovima.

Od sva tri dana, dragulj festivala je svakako bio Nick Cave koji je održao koncert o kojem će se pričati još danima, a pamtit ćemo ga godinama! Drago nam je što smo mogli poslušati neke nove bendove koji su prvi put nastupali u Hrvatskoj, ali i neke dobro nam znane, kao što je npr. Jinx, koji su se tako imali priliku predstaviti i stranoj publici, koje nije falilo. Iako je prevladavao hrvatski, vrlo često su se mogli čuti i stranci koji su bili oduševljeni festivalom na Otoku hrvatske mladeži.

Mi s veseljem očekujemo i sljedeće izdanje festivala, nadajući se ipak nekim boljim vremenskim prilikama!

Ana Šoda
Foto: www.inmusicfestival.com