Podijeli objavu

Treće izdanje programa Jazzavac donosi nam nastupe zagrebačke grupe Chui te grupe Deboto iz Pule. S obzirom da se istog dana obilježava međunarodni Dan Žena  posjetiteljicama je slobodan ulaz od 21 do 23 sata.

Chui su novi i nadolazeći mladi kvartet iz Hrvatske koji je razvio vlastiti i jedinstveni doživljaj jazza. Njihova moćna mješavina plesnih klubskih ritmova, jazz vokabulara, turbo napunjena jazz-rock fuzijom i beskompromisna predanost grooveu prožima njihov prvi album od početka do kraja. Krajem 2013. godine Dancing Bear Records objavio je njihov drugi album, a krajem 2015. godine i njihov treći album pod nazivom „Third sun from the stone“ koji je ušao u konkurenciju najboljih hrvatskih albuma te godine. Zapažena je njihova suradnja sa legendarnom Josipom Lisac u pjesmi „Tebi putujem“. Konačno, 2017. godine izlazi njihov hvaljeni live album „Chui ovu glazbu“ koji je snimljen u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske Radiotelevizije. Postava benda: Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas i elektronika.

Deboto je grupa koja je nastala 1997. godine u Puli. U prvoj postavi članovi su bili: Alfredo Poropat Fredi – bubnjevi, Davor Milovan Bili – bas i Arsen Pliško – gitara, vokal. Sva trojca su nekad bili članovi pulskih poznatih bandova (Gustafi, Gori Usssi Winetou , Nola…). Nakon višegodišnje pauze, ponovno se u jesen 2014. godine okuplja bend u izmijenjenom sastavu: Vedran Vojnić – bubnjevi, udaraljke, prateći vokal, Srđan Kuzmanović Krle – bas, kontrabas i Arsen Pliško -gitara, vokal. U lipnju 2017. izlazi njihov album prvijenac naslovljen „Maona“. Album sadrži 12 pjesama i sniman je u G.I.S.-u u Kastvu i u ”radnoj sobi” Edija Cukerića koji je ujedno i producent albuma. Ilustraciju za album napravio je Nadan Rojnić dok dizajn potpisuje Mauricio Ferlin.