Podijeli objavu

Nagrada Ambasador 2018. u trećem izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili proteklih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj sceni.

Nagrada Ambasador 2018. sklapa sporazum o suradnji sa HGU DJ sekcijom s ciljem aktivnijeg uključivanja struke u sam proces izrada kategorija, pravilnika, kriterija pri nominiranju i formiranju stručne radne skupine od oko 50 profesionalaca sa elektroničke scene koji će sudjelovati u prvoj fazi izbora – prednominacijama te potom i glasovati u kategorijama nagrada struke. HGU DJ sekcija sudjeluje u nadzoru svih faza procesa, od formiranja stručne radne skupine, do sastavljanja nominacija, pregleda glasovanja, te proglašenja pobjednika.

Mijenja se i sustav sastavljanja prednominacija i nominacija, broj kategorija, utvrđena su nova pravila i kriteriji prema kojima će stručna radna skupina popunjavati predonimacijske liste. U samoj obradi podataka, pregledavanju i brojanju glasova sudjelovat će peteročlani Nadzorni odbor.

Novost je uvođenje “Nagrade udruzi za razvoj i promicanje scene” i za tu kategoriju nominacije će se raditi isključivo preko javnih online prijava i predanih elaborata voditelja Udruga prema zadanim kriterijima. Nakon što pristignu sve prijave Nadzorni odbor nagrade će prema kriterijima objaviti nominacije u ovoj kategoriji, a publika svojim glasom birati najbolje.

Ove godine planirano je ukupno 25 kategorija i to 17 nagrada publike i 8 nagrada struke. Iznimka je jedna kategorija u kojoj će nagradu dodjeljivati i publika i struka. Postoji mogućnost da se neke kategorije spoje ili ukinu nakon prednominacija, odnosno u slučaju malog broja kandidata.

Stručnu radnu skupinu tvori oko 50 profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije sa višegodišnjim iskustvom i zapaženim rezultatima na sceni koje predlaže organizator nagrade Ambasador i HGU DJ sekcija, a uključeni su DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, vlasnici izdavačkih kuća, klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari, itd. Stručna radna skupina sudjeluje u popunjavanju prednominacijskih lista, a zatim i u procesu glasovanja u kategorijama nagrade struke.

Popis osoba koji su ove godine bili uključeni u stručnu radnu skupinu ostaje tajan sve do same dodjele nagrada, nakon čega će biti objavljen na stranicama www.ambasador.hr.

Poseban nadzorni odbor sudjelovat će u formiranju nominacija na temelju prednominacija, nadgledati i zbrajati glasove struke i publike. Odbor čine 2 člana HGU DJ sekcije, 2 člana iz organizacije nagrade Ambasador i jedan nezavisni član.

OBJAVA NOMINACIJA I GLASOVANJE
Objava nominacija i javno glasovanje publike počinje 16. listopada, a završava 6. studenoga. Glasovanje struke je tajno. Treće izdanje odnosno javna objava pobjednika i uručenje nagrada Ambasador uz svečanu dodjelu održat će se na službenoj manifestaciji 20. studenog u Zagrebu.

GLASOVATI MOŽETE OVDJE