TRAM 11 pokazali zašto su hrvatski velikani

by lis 6, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nikad dovršena priča između TRAM 11 i fanova, dobila je u četvrtak navečer u Rockmarku upravo onakav ishod kao da nije prošlo 14 godina pauze koja je uslijedila nakon samo tri albuma, praktički na samom njihovom vrhuncu.

Red koji se stvorio do gotovo pola Berislavićeve ulice, pred sam ulaz u glazbenu knjižaru gdje su General Woo i Target potpisivali remasterirani album “Čovječe ne ljuti se”, pokazao je koliko je publika zahvalna i gladna nastavka cijele priče.

Dobri stari vinil

Njihov kultni prvijenac tiskan je po prvi put na ploči, a upravo je takvo izdanje sinoć bilo traženije od CD-a.

“Neizmjerno sam ponosan i sretan što je reizdanje albuma probudilo tolike emocije i interes. Dokaz je to da su rime koje su repali Target i General Woo aktualne i danas te da se ono što je počelo krajem 90-ih moralo nekako nastaviti. Bilo je sjajno promatrati lica fanova pri susretu s Tramovcima i tu neizmjernu sreću kada su izašli s potpisanim vinilom ili CD-om iz Rockmarka. Uistinu predivno događanje”prokomentirao je direktor izdavačke kuće Menart, Branko Komljenović.

CD i LP od danas su i službeno u prodaji, a možete ga slušati i na Deezeru.

“Album je izašao davne 1999. godine i na njemu smo radili godinu dana. Promovirali smo ga po cijeloj Hrvatskoj, regiji i ostatku Europe. Ako se ne varam, to je najprodavaniji domaći hip-hop album ikad i drago nam je što je Menart reizdao ovaj rap klasik ili u slangu rap Bibliju” – osvrnuo se i General Woo

Kolektivna nostalgija imat će svoj vrhunac 11.11 u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova. Koncert je ujedno i jedan od najbrže rasprodanih dvoranskih koncerata u hrvatskoj glazbenoj povijesti, ako ne i najbrže rasprodani. Zbog svega navedenog, Srđan Ćuk i Nenad Šimun su baš kao i u njihovoj pjesmi – “Hrvatski velikani“.

Međutim, njihova priča neće stati nakon Doma sportova jer je dvojac najavio i novi materijal.