Podijeli objavu

Glazbenica i spisateljica Tracey Thorn predstavlja novo studijsko izdanje, naslova „Record“, nastalo u produkciji Ewana Pearsona.

Novo, peto studijsko izdanje Tracey Thorn, donosi 9 pjesama, a nasljeđuje album „Tinsel and Lights“(2012.). Uz produkcijsku suradnju s Ewanom Pearsonom, Thorn je na novom albumu udružila snage s izvođačicama kao što su Shura i Corinne Bailey Rae, te ritam sekcijom benda Warpaint.

Thorn kaže da novo izdanje prati stil glazbe kakvu je stvarala za vrijeme postojanja dua EBTG (Everything but the Girl), oformljenog 80-ih godina prošlog stoljeća u suradnji s njenim suprugom Benom Wattom. Uz EBTG stil, Tracey album opisuje kao ‘nine feminist bangers’, te kaže da uvijek piše pjesme koje prate prekretnice u životu žena, a navodi i da novo izdanje raspravlja o stvarima koje se ne spominju često u pop pjesmama. „Želim da ovo bude album koji će se slušati tijekom dana, u pokretu, a ne nužno navečer u spavaćoj sobi.“ – Tracey Thorn o novom albumu.

Izdanje „Record“ Tracey je najavila pjesmom „Queen“, koja predvodi album te „Sister“, nastalom u suradnji s Corinne Bailey Rae. Po objavi albuma, za potonju je predstavljen i prateći videospot, dostupan putem njenog službenog YouTube/VEVO kanala.

Inspirirana albumom „Melodrama“ pjevačice Lorde te nekolicinom knjiga i filmova, Tracey Thorn kaže da novo izdanje donosi ‘no fucks given’ zvuk, a hrvatska publika ima ga prilike poslušati u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.