Podijeli objavu

Ovaj tjedan kao što znate Top liste napravili smo u ponedjeljak jer je naša mala redakcija bila u Sarajevu. Dobro smo se proveli, no vrijeme je za malo zbrajanja. 🙂

Tako ste ovog tjedna na prvom mestu Domaće top liste zadržali mladu Meri Andraković i njen singl ‘Nije kriva muzika’.

Na drugom je i dalje Mia Negovetić ‘Mali dio neba’, dok je veliki skok sa 107 vaših glasova, s posljednjeg na treće ‘skočila’ odlična Tina Bačić sa singlom ‘Kad se oči otvore’. Na četvrtom su Klapa More i ‘Posebna’, dok su na petom ‘Gramofon Banda i ‘Boje’.

U Top 20 ušli su U pol’ 9 kod Sabe ft. Remi i ‘Ja sam netko drugi’.

Prijedlozi za koje možete glasovati do nedjelje su Edo Maajka – ‘Ti meni ništa’ i Sandi Cenov – ‘Kad sve zbrojimo’.

Glazbeni umjetnik Edo Maajka publici se predstavlja drugim singlom s novog albuma “Put u plus”. Riječ je o pjesmi “Ti meni ništa”, svojevrsnoj antiratnoj himni koja nosi univerzalnu poruku protesta protiv nasilja i ratnih sukoba.
“Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih pjesama, zadovoljan sam u potpunosti s tom skladbom. Imao sam text i temu, bez refrena, ali s onim zadnjim “Hajde da ja tebe udarim, a ti meni nista”. Zapravo, sve je krenulo od te rečenice, imao sam neke skice koje sam radio kod Kooladea, ali nisam bio zadovoljan versovima i htio sam da pjesma završi s tim chantanjem. Trazio sam s Yogijem neki etno gitarski dio, na to je uletio Mario s bass dionicom i to je bila njihova totalna igra. Mirsad s koračnicom na bubnju, baš je dobro ispalo. Čipkice su emotivno obojale pjesmu, ta neka muka i plakanje, materinsko, to je uvijek posljedica svakog sukoba i taj krik jako dugo traje, od rata do rata.To je jedna punokrvna, antiratna pjesma u ova vremena kad se globalno potiče na predrasude i sukobe, mislim da će biti jedna od trajnijih pjesama koje sam napravio. Naježim se uvijek kada ju izvodim”, kaže o pjesmi Edo Maajka.

Ljubav je zaista gotova, kada nema istine, već živimo život pod maskama i glumimo osjećaje kojih nema. Kada ovakve riječi stižu od glazbenikakoji je u dugoj i bogatoj karijeri, priznat i prepoznat po nekim od najljepših ljubavnih stihova, prvo pitanje se nameće o njegovom ljubavnom statusu. Na žalost brojnih pripadnica ljepšeg spola, Sandi Cenov, nikada nije bio sretniji, zadovoljniji, ali i kreativniji. Za razliku od prijašnjih uspješnica, ovoga puta novom je pjesmom, progovorio o sasvim drugačijoj temi, netipičnoj za njega, kraju ljubavi. ‘Kad sve zbrojimo’ novi je autorski adut za jesenske dane, ali i kako sam Sandi priznaje, za sanjarenje. Pjesma je nastala kao njegova želja, za ne toliko komercijalnom baladom, kakve i sam voli privatno slušati.

‘Promises suradnja Calvina Harrisa & Sam Smitha ovog tjedna nalazi se na prvom mjestu Strane top liste.

Na drugom je Camila Cabello i ‘Never Be The Same’ dok je na trećem Ed Sheeran i ‘Happier’. Na četvrtom je Eminem i ‘The Ringer’, a na petom George Ezra i ‘Shotgun’.

Ulaz u Top 20 ovog tjedna je Rita Ora i ‘Let You Love Me’, a ovo su prijedlozi za koje možete glasovati do nedjelje. Nile Rodgers, CHIC – ‘Till The World Falls’ i Mumford & Sons – ‘Guiding Light’.

Nakon dugih 25 godina, legendarni Nile Rodgers i njegova grupa The Chic napokon se vraćaju na scenu albumom „It’s About Time“. Glazbenici koji se već nekoliko desetljeća svrstava u sam vrh disco glazbe album su najavili ovog ljeta singlom „Till’ The World Falls“. Album „It’s About Time“ hrvatskoj je publici dostupan na Deezeru i Google Playu.

Veliki miljenici publike konačno su najavili svoj povratak s novim materijalom. Mumford & Sons predstavili su svoj novi singl „Guiding Light“, a upravo s tim singlom najavljuju i svoj novi album pod imenom „Delta“ koji bi svjetlo dana trebao ugledati u studenom. Singl „Guiding Light“ hrvatska publika može slušati na Deezeru i Google Playu.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi jer se spotovi prvih pet pjesama vrte na našoj naslovnici cijeli tjedan! 🙂