Podijeli objavu

Velike stvari dogodile su se ovog tjedna. Iako je Filip Pintar sa najviše vaših glasova ostao na prvom mjestu, u Top 5 imamo velikih promjena.

Veliki skok na drugo mjesto napravila je suradnja FM Jam trojca Frenkie, Kontra i Indigo sa njihovim odličnim singlom “Motaj kablove” koja dolazi s njihovog nedavno objavljenog drugog zajedničkog studijskog izdanja “Egzil”. Na trećem također ogroman skok napravila je grupa M.O.R.T. i singl “Logor”. Na četvrtom mjestu ovog tjedna zahvaljujući vašim glasovima našli su se Heidi šeće psa i “Vuk” te na petom mjestu, a s nama su tek dva tjedna, skok su napravili EoT i “Nepravda”.

Na ovotjednu Domaću top listu novi ulaz je Sassja ft. Darko Rundek i “Savana” koja nam dolazi sa Sassjinog zadnjeg albuma “No problemo”.

Prijedlozi ovog tjedna su Gretta – “Gravitacija” i Jacques Houdek – “Sam”.

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Gravitaciju”, videospot najavnog singla istoimenog, petog studijskog albuma, koji izlazi u subotu, 24. ožujka. Riječ je o ljubavnoj pjesmi “himnično-stadionskog” refrena, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a za mastering je zaslužan Dragutin Smokrović – Smokva. Autori glazbe su Tomislav Čubek i Hrvoje Medadić, koji su uz pomoć Tomislava Kralja napisali i tekst, a aranžman potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Gretta. Za pjesmu “Gravitacija” je snimljen dinamičan videospot, u pravim snježnim, zimskim uvjetima.

Autor glazbe i teksta novog hit singla Jacquesa Houdeka “Sam” je Ante Pecotić, dokazani hitmejker i autor već nekoliko Jacquesovih golemih hitova, meñu kojima je i njegova najveća uspješnica ‘Stotinama godina’.

**

Što se tiče Strane top liste na prvom mjestu ovog tjedna je James Bay i “Wild Love”.

Na drugom je Alice Merton i “No Roots”. Zahvaljujući vašim glasovima na trećem mjestu ovog tjedna našli su se Ed Sheeran ft. Beyonce i “Perfect”. Ellie Goulding sa singlom “Vincent” je na četvrtom dok je na petom mjestu George Ezra i “Paradise”.

Novi ulaz je John Newman i “Fire In Me”, a kao prijedlozi ovog tjedna su Pearl Jam – “Can’t Deny Me” i suradnja Sting & Shaggy – “Morning Is Coming”.

Kultna skupina Pearl Jam je fanove diljem svijeta ugodno iznenadila objavom nove pjesme, naslova „Can’t Deny Me“, kojom najavljuju svoje novo studijsko izdanje! Ovo je njihov prvi novi studijski materijal nakon Grammyem nagrađenog albuma „Lightning Bolt“ iz 2013. godine!

Nakon obajve najavnog singla „Don’t Make Me Wait“, koji je naišao na veliku podršku publike i medija, Sting i Shaggy objavili su novu pjesmu „Morning Is Coming“ te detalje iščekivanog studijskog izdanja „44/876“, inspiriranog Jamajkom. Novo izdanje reflektirat će ljubav koju ovaj dvojac osjeća prema Jamajci – njenoj glazbi, duhu ljudi i kulturi. Album dolazi u standardnom digitalnom i CD obliku te digitalnom deluxe i fizičkom super deluxe izdanju, u Hrvatskoj ga očekujemo 20. travnja, a već sada je dostupan u digitalnoj prednarudžbi putem Google Playa.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi jer se spotovi prvih pet singlova na ljestvici vrte na našoj naslovnici cijeli tjedan. 🙂