Podijeli objavu

Dienne se sa svojim singlom i ovog tjedna zadržala na prvom mjestu naše Domaće top liste.

Na rugom su Radiofonik ft. I Bee & TT ‘Vrati me u disco’ dok je na trećem Filip Pintar i ‘Blago svijeta’. Heidi šeće psa ‘Uzalud’ nalaze se na četvrtom mjestu, a u Top 5 ovog tjedna našla se Nina Badrić i ‘Rekao si’.

Ovog tjedna imamo i jednu zamjenu. Grupa GEA je izbacila novi singl ‘Na mome nebu’ i sada se nalaze na 20. mjestu naše Top liste. U Top 20 ušao je David Temelkov sa singlom ‘Svijet se promijenio’.

Prijedlozi za koje možeze glasovati do iduće nedjelje su Luka Nižetić – ‘Brutalero’ i Matt Shaft – ‘Sanjam’.

Među 16 izvođača ovogodišnje Dore našao se i splitski glazbenik Luka Nižetić kojemu je ovo bio četvrti nastup na samom natjecanju. Uoči finalne večeri, s pjesmom ‘Brutalero’, autora Branimira i Marija Mihaljevića, Luka je prema domaćim i internacionalnim kladionicama slovio za pobjednika da bi na kraju osvojio visoko treće mjesto po ukupnom zbroju bodova žirija i publike. Ovih dana u pripremi je i snimanje pratećeg video broja u režiji Sandre Mihaljević. Uz spot nam dolazi i nova, ponešto izmijenjena verzija pjesme s nekim novim aranžmanskim iznenađenjima i zanimljivim inozemnim gostovanjem.

Mladi kantautor Matt Shaft predstavlja singl i videospot “Sanjam”. Riječ je o pjesmi koja na kritičan i inteligentan način opisuje aktualnu situaciju današnjeg društva, no donosi i nadu u bolje sutra. Za iznimno modernu glazbenu produkciju zaslužan je Antonino Šimić (Greenwood Studio), mastering je napravio Srđan Sekulović Skansi, a autor glazbe i teksta je Matt Shaft. “Pjesma “Sanjam” je nastala kao pomalo sarkastičan opis svakodnevice u kojoj živim. Trenutno je takva situacija da svi sanjamo o boljim vremenima, a ne shvaćamo da smo mi ti koji kreiramo svoju sudbinu i da se upravo “mi” moramo pokrenuti i početi praviti promjene na sebi. Društvo nam je u kolapsu i već duže vrijeme vlada negativna energija koja utječe na trenutno stanje u društvu.”, kaže Matt Shaft.

Na Stranoj top listi ovog tjedna prvo mjesto zauzeli su Lady Gaga & Bradley Cooper ‘Shallow’.

Cijelu listu i prijedloge možete pogledati OVDJE.