Podijeli objavu

I ovog tjedna vrijedno ste glasovali za svoje favorite i tako ‘krojili’ još jednu Domaću i Stranu top listu.

Na prvom mjestu Domaće top liste i dalje je (treći tjedan) odlična mlada pjevačica pred kojom je blistava karijera. Ona je Meri Andraković i njen singl ‘Nije kriva muzika’.

Mia Negovetić i dalje ju prati u stopu pa se tako i ovaj tjedan nalazi na drugom mjestu naše Domaćice sa svojom pjesmom ‘Mali dio neba’. Na trećem su Gramofon banda i ‘Boje’, dok su veliki skok na top listi napravili Klapa More sa pjesmom ‘Posebna’ pa se tako ovog tjedna nalaze na četvrtom mjestu. Jure Brkljača i ‘Što osjećaš ti’ je na petom mjestu.

Tina Bačić osim manekenskih voda zaplovila je i u glazbene pa je tako nedavno snimila pjesmu ‘Kad se oči otvore’, bila je prijedlog i zasluženo ušla u Top 20.

A evo i prijedloga za koje možete glasovati do iduće nedjelje. U pol’ 9 kod Sabe ft. Remi – ‘Ja sam netko drugi’ i Mixed Up Mary – ‘Umolomni’.

‘Ja sam netko drugi’ novi je singl benda U pol’ 9 kod Sabe koji najavljuje nadolazeći, treći album pod nazivom “Sve je ovo igra”, planiran za proljeće 2019. godine, kada bend čeka i velika obljetnica 10 godina kreativnog rada i koncertne aktivnosti.
Na drugom singlu s novog albuma pridružila se Mirela Priselac Remi iz benda Elemental te svojim tekstom, glasom i idejama uveličala uradak benda. Pjesma ‘Ja sam netko drugi’ govori o tome kako nas ljubavne veze mijenjaju te ponekad želeći da budemo što bolji partner/partnerica, izgubimo sebe.

Nakon što su krajem prošlog tjedna najavili objavu prvijenca „Umolomni“, noir-pop skupina Mixed Up Mary sada predstavlja i najavni singl albuma s pratećim videospotom, u kojem vodeće i jedine uloge igraju upravo glavni akteri skupine, Ana i Konrad Lovrenčić. „Ova pjesma govori o ljubavi koja je neodrživa. Jer jedno mora otići. Nekamo. Nekome. Sam spot dočarava težinu tog rastanka koji je došao prerano, jer je svanulo“, otkriva Ana, autorica i teksta i glazbe ove pjesme te nastavlja „Svi oni koji su hodali po tom tankom rubu gdje nastaju pjesme, a slabe proguta mrak, znaju o čemu pričam. Taj kreativni zanos gotovo je na rubu ludila. Ima pjesama i pjesama. Jedne pišeš zato što možeš, a druge zato što moraš. Moraš, „da preživiš“, da istisneš te silne emocije iz sebe.“

Prvih pet u Stranoj top listi izgleda ovako. Na prvom mjestu je povratnik, on je Ed Sheeran i ‘Happier’.

Na drugom su Backstreet Boys i ‘Don´t Go Breaking My Heart’ dok je na trećem veliki skok napravio Eminem i ‘The Ringer’. Na četvrtom mjestu ovog tjedna našla se Ilira i ‘Whisper My Name’, dok je na petom Lenny Kravitz i ‘Low’.

Prijedlozi za ulaz u Top 20 ovog tjedna su Marcus&Martinus – ‘Invited’ i Rita Ora – ‘Let You Love Me’.

‘Invited’ je privlačna pjesma koju je producirao Emanuel ‘Email’ Abrahamsson. Upravo pravljen za njih, singl pršti od njihove mlade energije, po kojoj su Marcus&Martinus poznati, ali pokazuje i jednu izvođačku zrelost i ozbiljan zaokret u produkciji, ali i u stihovima. ‘Invited’ govori o vezi s nekim pored koga vam je svaki dan zabava. To može biti super frend, netko iz obitelji, ali i netko u koga ste zaljubljeni, mislim da je pjesma stvarno cool”’ – kaže nam Marcus. Šesnaestogodišnji blizanci će se pridružiti Jasonu Derulu na njegovom dijelu europske turneje tijekom koje će kao specijalni gosti nastupiti u Areni Zagreb 27. listopada.

Novi singl kojeg su-popisuje i sama Rita je mid tempo pop himna u koja otkriva strah od ulaska u novu ljubavnu vezu. ‘Let You Love’ je je jedna od najintimnijh pjesama Rite Ore, a istovremeno nam otkriva svu snagu njenog glasa i izvedbe.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi jer se spotovi prvih pet pjesama vrte na našoj naslovnici cijeli tjedan! 🙂