Podijeli objavu

Drugi tjedan na prvom mjestu prema vašim glasovima nalazi se Filip Pintar. Njegovi glasači su najaktivniji pa nam u tjednima koji slijede ostaje za vidjeti koji je to izvođač koji će Filipa skinuti sa vodeće pozicije.

Drugo i treće mjesto isto je kao i prošli tjedan, tamo se nalaze Heidi šeće psa sa singlom ‘Vuk’ te Tiani sa ‘All Of Me’. Skok u Top 5 ovaj tjedan napravio je Mateo Pilat i njegova odlična pjesma ‘Između nas’, dok su na četvrtom mjestu, nekoć na broju jedan, Kristina Boban ft. Tomislav Marić i ‘Nije grijeh’.

Novi ulaz u Top 20 Domaće top liste ovog tjedna su M.O.R.T. i njihov singl ‘Logor’.

‘Logor’, najnoviji singl grupe M.O.R.T. s još uvijek aktualnog albuma ‘Tužna Kocka’ jedna je od centralnih točaka albuma i tematski prtedstavlja završni komad antiratne trilogije zajedno s pjesmama ‘Lažna arkadija’ i ‘Olovni vojnici’. Redatelj spota je mladi talentirani video umjetnik iz Sinja, Dominik Belančić, a lokacija snimanja je ista ona na kojoj su niti mjesec dana ranije koncertom pred 500 ljudi proslavili 5 godina djelovanja benda i 5 godina od albuma prvijenca ‘Vrhunsko Dno’ – sinjska Vojarna, alternativna kulturna žila kucavica koja je nedavno izgorjela pod sumnjivim okolnostima.

Ovaj put imamo i jednu zamjenu, Dienne nam je bila dosta tjedana na listi sa pjesmom ‘Put prema istini’, a od danas napravili smo zamjenu sa novim singlom ‘Danas vidim boje’.

Glazbu za pjesmu „Danas vidim boje“ DIENNE je napisala na stihove Roberta Domitrovića, no isprva pjesma nije bila namjenjena za nju, otkriva nam glazbenica: „Robert mi je jednog dana poslao stihove i zamolio me da napišem glazbu, kako bismo pjesmu ponudili nekome od već znanih izvođača na sceni. Robertovi stihovi su me odmah osvojili i pristala sam na ponudu. No kako su se izvođači, kojima smo ponudili pjesmu, dugo nećkali, meni je ona sve više prirastala srcu te sam je na kraju odlučila zadržati za sebe. Robertu se ideja svidjela i odlučili smo je snimiti pod mojim imenom.“

Prijedlozi za ovaj tjedan su EoT i ‘Nepravda’ te Markovski ft. Ivona ‘Moj dah’.

Nakon pobjeda na čak šest demo festivala (“Mack Production”, “O’Rock festival”, “Rat bendova”, “Glas mladih”, “Croatia Bike Week gitarijada” i “Rovinj Music Festival”), odličnih singlova “Balkanska fiskultura”, “U čemu je bit?”, “Bye bye “, “Naš mali planet” i “Defibrilacija” te hvaljenog debitantskog albuma “Defibrilacija”, EoT nastavlja u istom – sirovom, nabrijanom, bučnom i razarajućem – ritmu.

Zajedničku pjesmu Saše Markovskog i Ivone Maričić prati zanimljiv video spot čiji je glavni element voda. Njezina transformacija i pretakanje vizualno predočavaju miješanje emocija o kojima pjesma i govori. Strah, čežnja, ljubav, bol, sreća, patnja, snovi, strast… svi se ti osjećaji izmjenjuju i bore u jednoj osobi koja proživljava vrlo intenzivnu emotivnu dramu. Jesu li oni stvarni ili umišljeni? Postoji li uopće ta ljubav kojoj teži ili je sve stvar imaginacije?

Što se tiče Strane top liste Ed Sheeran i ‘Perfect’ povratnik je na No. 1. Na drugom je James Bay i ‘Wild Love’. Trećem The Chainsmokers i ‘Sick Boy’. Na četvrtom mjestu ovog tjedna mali pad za ‘Paradise’ Georgea Ezre te na petom Justin Timberlake i ‘Filthy’.

Novi ulaz su Imagine Dragons i ‘Next To Me’, a prijedlozi za ulaz idući tjedan su Meghan Trainor – ‘No Excuses’ i Frank Turner – ‘Be More Kind’.

Meghan Trainor nas je ugodno iznenadila novim singlom “No Excuses” kojim najavljuje svoj novi album. Jedan od najiščekivanijih albuma, njen treći studijski album, izlazi ove godine. Pjesmu su napisali JKash and Andrew Wells.

Miljenik hrvatske publike – Frank Turner, objavio je još jednu pjesmu s iščekivanog studijskog izdanja.

Pjesmom „Be More Kind“ Frank Turner nastavlja najavljivati iščekivani istoimeni album, koji će biti objavljen 4. svibnja, a za marljivog britanskog glazbenika ovo će biti sedmo studijsko izdanje. Novi album donosi 13 pjesama, a hrvatskoj publici već sada je dostupan putem Google Play prednarudžbi.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi. Prvih pet videa nalaze se na našoj naslovnici cijeli tjedan.