TOP 20: Ne postoji onaj tko će Fitschu skinuti s prvog mjesta

by pro 3, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Strana glazba, Top liste, Vijesti

Sada možemo slobodno reći da je Fitscho apsolutni vladar naše Domaće top liste s obzirom da ga tjednima nitko ne može skinuti s prvog mjesta. Na drugom mjestu i dalje su Heidi šeće psa, a u top 3 ovog tjedna uskočio je Nikola Marjanović. Splitska grupa 058 je na četvrtom mjestu dok je na peto mjesto pala Beta Sudar.

Novi ulaz ovog tjedna sa najviše vaših glasova su Teška industrija ft. Goran Karan i singl Nikola Tesla. – Bio sam počašćen što sudjelujem u ovom projektu s obzirom na Teslinu važnost. Toliko je malo glazbenog traga o Tesli, opjevaniji su neki politički likovi, a za njim je ostala ostavština s kojom se ne može mjeriti ništa drugo i malo tko se po postignućima i doprinosu čovječanstvu može mjeriti s njim. Obično reagiram na ljude, ideje i događaje koji me zainteresiraju. Ova je pjesma bila prilika da svojom umjetnošću, u suradnji s legendama iz grupe Teška industrija, odam počast jednom od najvećih svjetskih genija koji se pojavio na ovim prostorima. Kako je namjera cijelog projekta Večernjaka, glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića i Teške industrije bila skrenuti pozornost na Teslin doprinos svjetskoj znanosti, rado sam se stavio u službu te ideje. Također, u okviru tog projekta imao sam čast prevoditi Duška Trifunovića na engleski jezik i dopisivati liriku za potrebu predstavljanja Nikole Tesle europarlamentarcima. Gospoda iz benda Vedad, Propadalo, pa i autor glazbe Gabor Lengyel zadovoljni su, tako da, ako treba, mogu kod njih u bend. – u svom stilu rekao je Goran Karan.

Na prvom mjestu Strane top liste ovog tjedna našao se Ed Sheeran u suradnji sa Beyonce na pjesmi Perfect. Ed Sheeran je objavio kako će izbaciti duet s Beyonce odnosno kako će njegov hit singl ‘Perfect’ s albuma ‘Divide’ dobiti novo ruho. Nakon što joj je jednom prigodom na gitari odsvirao pjesmu, prije nego što je album objavljen i koji je u međuvremenu dosegnuo tiražu od preko 10.5 milijuna primjeraka, Beyonce se naprosto zaljubila u nju, no zbog brojnih obostranih obveza Beyonce i Ed su u studio ušli tek krajem ljeta 2017. i tim ulaskom polučili jednu od najatraktivnijih ovogodišnjih glazbenih suradnji.

Novi ulaz u Stranoj top listi ovog tjedan je Luis Fonsi ft. Demi Lovato i Échame La Culpa.  Singl dolazi nedugo nakon pjesme „Party Animal”, nastale u suradnji s Charly Blackom.

Snimanje s Demi bilo je predivno iskustvo, a najviše me se dojmila njena želja da pjeva na španjolskom, i koliki je perfekcionist kada je u pitanju izgovor riječi. Glazbeno gledano ona je savršena, nikada nisam imao jednostavniju produkciju vokala.” – Luis Fonsi o suradnji s Demi Lovato.

Glasujte i dalje za svoje favorite na Domaćoj i Stranoj top listi jer se videa prvih pet pjesama nalazi tjedan dana na našoj naslovnici.