Podijeli objavu

Došli su i zadnji dani ove godine, a s njima i pjesma koja je najviše puta bila na prvom mjestu naše Domaće top liste. Zbrajanjem prvih mjesta tako na kraju godine imamo dvije koje dijele prvo mjesto. Sa po deset tjedana na prvim mjestima bili su Filip Pintar sa pjesmom ‘Ti si dar s neba’ i Meri Andraković ‘Nije kriva muzika’.

Filip Pintar talentirani je dvadesetogodišnji autor i pjevač iz Zagreba, koji je jedno vrijeme djelovao pod glazbenim imenom Fitscho. No ove godine odlučio se na promjene, dati kompletnoga sebe publici i stati imenom i prezimenom iza svojih nota i stihova. Za pjesmu “Ti si dar s neba”, napisao je glazbu i stihove, dok je za moderni pop aranžman i vrhunsku produkciju zaslužan glazbeni producent Jere Šešelja. Pjesmu prati već spomenuti, kreativni videospot, koji je režirao, snimao i montirao Doringo, redatelj koji je stvarao videospotove za Ninu Romić, Grettu, Matta Shafta, Dosh Lee, Svemir, Biciklić i mnoge druge.

Meri možemo slobodno reći ima vojsku svojih glasača. Pjesma ‘Nije kriva muzika’ dobivala je i po 700 vaših glasova i s razlogom ju zadržala na prvom mjestu punih deset tjedana. ‘Nije kriva muzika’ označava početak Merine suradnje s Borisom Đurđevićem iz grupe Colonia koji je za nju napisao glazbu, dok Valerija Đurđević potpisuje tekst nove pjesme. Spot u produkciji Cinematic studija i u režiji Josipa Grizbahera snimao se na dvije lokacije, obje u prilično urbanom i razrušenom ambijentu.

Sedam tjedana na broju jedan u godini na izmaku zadržala se još jedna pjesma Filipa Pintara. Riječ je o singlu ‘Zajedno’. Za potrebe snimanja video spota za svoj novi singl „Zajedno“, Filip je u manje od jednoga dana proplesao. Razlog za izlaženje iz tipične muške komfor zone bila je, naravno, ljubav. „Rijetko plešem, a kad to i činim izgleda vrlo nespretno. Tipično muški. Uvježbavajući plesnu koreografiju za video spot osjetio sam nevjerojatni polet, energiju i svježinu koju dugo nisam osjetio. Toliko sam se oduševio plešući i snimajući novi spot da ozbiljno razmišljam na jesen upisati plesnu školu.“ otkrio nam je Filip.

Trenutni broj jedan u Domaćoj top listi je Dienne koja se sa pjesmom ‘Danas vidim boje’ na prvom mjestu zadržala četiri tjedna. Dienne smo upoznali krajem prošle godine, kada nam se predstavila svojim singlom prvijencem „Put prema istini“. Iza umjetničkog imena DIENNE stoji mlada zadarska kantautorica Ines Piknjač, koja danas unosi boje u naše živote svojom novom pjesmom „Danas vidim boje“. Glazbu za pjesmu „Danas vidim boje“ DIENNE je napisala na stihove Roberta Domitrovića, no isprva pjesma nije bila namjenjena za nju, otkriva nam glazbenica: „Robert mi je jednog dana poslao stihove i zamolio me da napišem glazbu, kako bismo pjesmu ponudili nekome od već znanih izvođača na sceni. Robertovi stihovi su me odmah osvojili i pristala sam na ponudu. No kako su se izvođači, kojima smo ponudili pjesmu, dugo nećkali, meni je ona sve više prirastala srcu te sam je na kraju odlučila zadržati za sebe. Robertu se ideja svidjela i odlučili smo je snimiti pod mojim imenom.“

Peto mjesto sa po tri tjedna dijele Kristina Boban ‘Nije grijeh’, Tiani ‘Wonder’ i Mia Negovetić ‘Mali dio neba’.

Talentirane splićanke, Kristine Boban mnogi se sjećaju iz showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Za pjesmu „Nije grijeh“, koju izvodi s Tomislavom Marićem, Kristina je napisala stihove u suradnji s Ivom Nuićem, koji je pjesmu uglazbio.

Iako TIANI pjeva na engleskom jeziku, u pjesmu Wonder unijela je i dašak materinskog jezika, pa se tako odbrojavanje na hrvatskom jeziku „četiri, tri, dva, jedan…“ moglo čuti u zvučnicima slušatelja diljem svijeta. Spot je sniman u Hrvatskoj, u Rovinju, a bitno za naglasiti je da je sve građeno iz temelja, počevši od cijelog seta, skulptura, nakita, haljina, a za scenarij, ideju, skulpture, odjeću i nakit zaslužni su sama TIANI te poznati redatelj i majstor vizualnih/specijalnih efekata za film, Paolo Gentilini. U spotu se pojavljuje mladi glumac Frano Novljan te plesačice plesnog kluba Roxanne iz Rovinja.

Mlada Mia Negovetić se s pjesmom ‘Mali dio neba’ predstavila na ovogodišnjim Šansonama u Šibeniku na kojima je osvojila dvije nagrade (drugu nagradu publike i debitanticu). Pjesma je još osvojila i nagradu za najbolji aranžman koji je napravio Olja Dešić.

– Prezadovoljna sam, stvarno nisam očekivala ništa od toga što se dogodilo tu večer. Meni je bilo najbitnije da ja budem zadovoljna izvedbom i da se publici pjesma svidi, a sve tri nagrade su bilo jedno jako ugodno iznenađenje. Jako sam sretna što je i jedna od nagrada išla Olji Dešiću jer je on autor glazbe, teksta i ovog odličnog aranžmana – rekla nam je Mia.

I dalje možete glasovati za svoje favorite u Domaćoj top listi koju kreiramo u nedjelju 6. siječnja.

SRETNA NOVA GODINA! 🙂