Podijeli objavu

Zadnjih 15 dana imali ste prilike glasovati za svoje favorite u našim Top listama i tako napraviti neke promjene. Naime na Domaćoj top listi sa 135 vaših glasova na prvo mjesto doveli ste Tiani i njen novi singl ‘Wonder’.

Tiani je još uvijek relativno novo lice na glazbenoj sceni, no nakon prvog debi singla All Of Me, kojeg je predstavila prije 5 mjeseci Hrvatskoj i svijetu, nizale su se iznimne reakcije glazbenih kritičara, kako domaćih tako i stranih.

Prije nekoliko dana Tiani je predstavila svoj drugi singl, pjesmu Wonder, putem Spotify i Soundcloud kanala.

Tako je na drugo mjesto pao Filip Pintar i njegova odlična plesna i zarazna stvar ‘Ti si dar s neba’. Na trećem mjestu nalaze se Heidi šeće psa i njihov singl ‘Vuk, dok su na četvrtom EoT i ‘Nepravda’ te na petom Dienne i ‘Danas vidim boje’.

Urban&4 i ‘Kuća sjećanja’ sa najviše vaših glasova ušli su ovaj tjedan u Top 20.

Pjesma je to kojom je, na neki način, zvukom, izražena počast velikim autorima i glazbenicima. Svakodnevno učeći od Elvisa, Lennona, Dylana pa do Joni Mitchell, Kristoffersona, Simona & Garfunkela i svih ostalih, onih nešto manje, ali i onih svima poznatih umjetnika, bend se ovoga puta odlučio odmaknuti od istraživanja zvuka te se okrenuti isključivo pjesmi i tome da joj se posveti zaslužena i potrebna pažnja.

Prijedlozi ovog tjedna tj. pjesme za koje možete glasovati idućih tjedan dana i tako je dovesti u Top 20 su Pirati – ‘Da je sreće’ i Matt Shaft – ‘Klinka’.

Piratima se u posljednje vrijeme stalno smiješi sreća, a čini nam se da će tako biti i s novim singlom. Pronašli su svoj recept za hitove i s odlično uigranim timom kojeg čine Denis Dumančić kao autor glazbe, teksta i aranžmana, Fayo kao autor teksta, a aranžmana Luka Kovačić i Denis Dumančić nam predstavljaju svoju sljedeću uspješnicu.

Nakon vrlo uspješnog prvog singla “Budi radostan” koji je osvojio nagradu za najemitiraniji singl na prošlogodišnjem izdanju “Karlovačko RockOff” festivala, mladi kantautor Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić, predstavlja novu pjesmu “Klinka”, te pripadajući videospot koji je sam režirao. Vrlo prepoznatljivog i pitkog zvuka, “Klinka” ostavlja dojam kvalitetnog i obećavajućeg domaćeg pop zvuka. Moderni radiofonični zvuk, zanimljivi aranžman te jednostavne i lako pamtljive melodije su samo jedne od kvaliteta koje krase “Klinku”.

I na Stranoj top listi ima promjene na boroju jedan. Tamo ste ovog tjedna smjestili jednu suradnju. Eminem ft. Ed Sheeran i ‘River’.

Na drugom mjestu Strane top liste veliki skok napravili su Portugal. The Man i hit ‘Feel It Still’. James Bay i ‘Wild Love’ je na trećem, Calum Scott i ‘You Are The Reason’ na četvrtom dok su na petom mjestu Sting ft. Shaggy i ‘Morning Is Coming’.

Camila Cabello sa singlom ‘Never Be The Same’ zahvaljujući vašim glasovima ušla je u Top 20.

Prijedlozi za ovaj tjedan su Sam Smith – ‘Pray’ i The Weeknd – ‘Call Out My Name’.

Pjesma „Pray“ našla se već na aktualnom albumu „The Thrill Of It All“, objavljenom krajem prošle godine, no Sam joj je odlučio dati novo ruho u suradnji s Logicom. Uz novu suradnju s američkim reperom, singl bilježi i prvu suradnju s Timbalandom, koji je radio na produkciji ruku pod ruku sa Samovim dugogodišnjim suradnikom Jimmyem Napesom.

Na svačije iznenađenje, ali i zadovoljstvo, The Weeknd je predstavio potpuno novo studijsko izdanje, naslova „My Dear Melancholy,“. Ovim albumom vraća se korijenima – mračnom R&B-u kakav smo imali prilike čuti već na mixtape izdanju „House of Balloons“.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi jer se spotovi prvih pet singlova na ljestvici vrte na našoj naslovnici cijeli tjedan. 🙂