Podijeli objavu

… ‘General bez činova’. 🙂

Kada Tony Cetinski pozove svoje glasače, prvo mjesto naše Domaće top liste je osigurano za njegov odličan singl. 🙂

Snimanje videospota za pjesmu ‘General bez činova’ održano je u Rovinju krajem ožujka u napuštenoj tvornici Obrada, a novi videospot potpisuje mladi rovinjski redatelj Paolo Gentilini. Redatelj i majstor specijalnih efekata školovan u Pragu, Londonu i Los Angeleseu, zadužen je za cjelokupni vizualni koncept novoga albuma ‘Kao u snu’.

O snimanju spota Gentilini kaže: ”Kao u snu’ je naziv albuma koji traži nešto posebno, čarobno i filmsko! To je upravo ono sto sam htio postići za spot ‘General bez činova’, a da ne izgleda kao tipičan glazbeni video. Za potrebe snimanje spota napravili smo 3 različita seta, posebne kostime te adekvatnu masku kako bi se stvorila specifična atmosfera, koja je na trenutke pomalo mračna, a u suštini romantična i bajkovita’.

Na drugom mjestu ovog tjedna našao se Filip Pintar i ‘Ti si dar s neba’ dok je na trećem Tiani i ‘Wonder’. Heidi šeće psa i ‘Vuk’ su na četvrtom dok je Jacques Houdek sa singlom ‘Sam’ na petom mjestu.

Novi ulaz zahvaljujući vašim glasovim ovog tjedna je David Temelkov i ‘Balerina od stakla’. Pjesma je to s kojojm će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama.

Prijedlozi za koje možete glasovati cijeli tjedan i tako svom favoritu osigurati mjesto u Top 20 su Matija Cvek – ‘Visine’ i Jakov Mađarić – ‘Kišobran’.

Matija Cvek predstavlja nam svoj novi singl “Visine”, pjesmu koja objedinjuje svu puninu njegova talenta na jedan nježniji i lirski način. Pjesma je to za koju je stihove napisao sam Matija Cvek, a koautorski glazbu potpisuje uz Mislava Žabarovića dok se za aranžman pobrinuo Alan Dović. “Visine” su pjesma koja se polako rastvara poput glazbene kutije i izvlači svu silinu, kako emocija tako i vokala ovog sjajnog glazbenika.

Nakon što je pjevao ‘Ljubavi sam žedan ostao’, mladić koji oduševljava, Jakov Mađarić, odlučno je stao ispod ‘Kišobrana’ za dvoje. Riječ je novoj pjesmi, kojom Jakov nastavlja suradnju s autorskim timom Kristijan Rahimovski i Filip Gjud, čija glazba jednostavno ‘odiše’ zvukom svjetske produkcije. ‘Novi singl predstavlja i donosi jednostavnu poruku ženskog srca okrunjenu muškim, emotivnim vokalom jer taj „kišobran“ koji je štiti i predstavlja čvrst zaklon, ipak je lako „poderiv“, baš kao i srce koje snažno voli. Bez obzira na koliko dijelova je rastrgan, oči trebaju biti širom otvorene jer uvijek postoji netko u prikrajku tko će na ovaj ili onaj način zaliječiti ili popraviti uništeno. Čak i ona najtužnija i najhladnija kiša može biti lijepša ako ste u dvoje ispod kišobrana!’, poručio je Jakov.

Na Stranoj top listi imamo povratnike na prvo mjesto. Tamo se od ovog tjedna ponovno nalaze Calvin Harris & Dua Lipa u singlu ‘One Kiss’.

Na drugom mjestu je odličan George Ezra i ‘Paradise’ dok su na trećem Florence + the Machine – ‘Sky Full Of Song’. Na četvrtom je Frank Turner i ‘Be More Kind’, a na petom Imagine Dragons sa singlom ‘Next To Me’.

Prijedlozi za koje možete glasovati cijeli tjedan su Vanillaz – ‘Remember’ i Backstreet Boys – ‘Don’t Go Breaking My Heart’.

Elektro dvojac „Vanillaz”, ima pravu ljetnu himnu pod nazivom „Remember”! Stihovi pjesme otkrivaju nevjerojatan osjećaj učenja iz vlastitih pogrešaka, osobnog rasta i mudrosti. Sve to prate violine koje je snimio Renato Marquez iz Klingande. Na ovoj pjesmi im se vratio Haight Ashbury kojeg su ugostili na lanjskom ljetnom hitu „Sunshine”.

Vjerovali ili ne, 25 godina je prošlo od kad su se na glazbenoj sceni pojavili Backstreet Boys. A da je baza fanova još jaka, pokazuju i oduševljene reakcije na novi singl. BSB su objavili “Don´t Go Breaking My Heart”! Spot su režirali njihovi dugogodišnji suradnici Rich + Tone. “Iste minute kada smo čuli pjesmu, znali smo da je posebna”, kaže Kevin Richardson. BSB će nastupiti u New Yorku (Central Park) 13. srpnja, a najavljeno je još nekoliko koncerata.

Glasujte i dalje za svoje favorite u DOMAĆOJ i STRANOJ top listi jer se spotovi prvih pet izvođača vrte na našoj naslovnici cijeli tjedan. 🙂