Podijeli objavu

Zagreb je uživao u iznimnoj večeri jednoga od najtraženijih glazbenih velemajstora. Jedinstveni Tony Cetinski priredio je pravi show i održao koncert na Trgu bana Jelačića, u sklopu proslave drugog rođendana Magente 1 Hrvatskog Telekoma.

Prepuni trg plesao je i pjevao uz Tonyjeve najveće hitove, ali i nove pjesme. Naime, koncert se savršeno poklopio s izlaskom jednog od najiščekivanijih albuma godine, Tonyjevog dvanaestog studijskog izdanja, naslovljenog ‘Kao u snu’, u izdanju Hit Recordsa. Istodobno je predstavljena i nova pjesma ‘General bez činova’.

‘Hvala svima na predivnoj glazbenoj večeri. Posebno hvala publici, koja nas je nosila od početka do kraja, kao i Hrvatskom telekomu koji je sve omogućio. Veliko hvala i mom bendu, gudačicama, Tony C orkestru i svim autorima, koji su omogućili da novi album zaživi. Ovo je jedna od onih večeri, koje mi glazbenici pamtimo do kraja života’, istaknuo je ovom prigodom Tony.

Odlično raspoložen, Tony se cijelo vrijeme zezao sa publikom i nasmijavao ih duhovitim dosjetkama, a fanovi su mu to vratili, stvorivši predivnu atmosferu koja je nosila, njega i bend. Posebno iznenađenje bilo je deset gudačica na pozorinici, koje uz njegov bend čine takozvani Tony C orkestar, a koje su se savršeno uklopile u novi zvuk koji Tony njeguje na koncertima i novom albumu.

Ni dvosatni zagrebački koncert nije prošao bez glazbenih gostiju. Nastavivši tradiciju podrške mladim pjevačima, uz Tonyja su i ovoga puta nastupili David Temelkov, Marko Kutlić i Jure Brkljača. Sva trojica već su dobro poznata široj javnosti, a publika na Trgu, uživala je u izvedbama njihovih uspješnica. Tako je David Temelkov zabljesnuo, otpjevavši u duetu sa Tonyjem pjesmu ‘Morski vuk’.

Foto: Boris Kovacev

Jure Brkljača oduševio je izvevši zajedno s Tonyjem skladbu ‘Tebe ne bih mijenjao’, dok su Marko i Tony otpjevali ‘Lagala nas mala’! Glazbenu večer iz snova nisu propustili ni brojni Tonyjevi prijatelji i kolege glazbenici.

Foto: Boris Kovacev

Tako je mjesece iz snova ispunjene odličnim koncertima, te mjestima u vrhu top lista, Tony Cetinski okrunio je na najljepši mogući način, spektakularnim koncertom, novim albumom i pjesmom. Snimka koncerta naći će se već ovog mjeseca u Videoteci MAXtv-a.

Tonyjev dvanaesti studijski album ‘Kao u snu’ u izdanju Hit Recordsa, donosi šesnaest pjesama, a sam nam je otkrio, ‘Kada sam prvi puta vidio tekst pjesme ‘Kao u snu’, niti u jednom trenutku nisam dvojio oko naslova albuma. Snovi su najljepša stvar svakog čovjeka i postoje zato da bi se sanjali. Ovaj album i pjesma ‘Kao u snu’, su jedan od mojih ljepših snova, pa je iz tog razloga i ostao taj naziv.’

Popis autora koji stoje iza pjesama na albumu je zaista impresivan, Amil Lojo, Aleksandra Milutinović, Miroslav Rus, Neno Ninčević, Željko Joksimović, Marko Vojvodić i Luka Bulić, garancija su vrhunskog glazbenog užitka.

Foto: Boris Kovacev

Uz već objavljene singlove ‘Laku noć’, ‘Nemam sreće s tobom’ i naslovnu ‘Kao u snu’, svojevrsni bonus albuma su akustična verzija naslovne pjesme, te dva poznata dueta ‘Zabluda’ sa Željkom Joksimovićem i ‘Tugo moja’ sa Jacquesom Houdekom. Od ostalih pjesama posebno se ističe ‘Ja ne znam nikog boljeg od tebe’ legendarnog Miroslava Rusa, te ‘General bez činova’ Aleksandre Milutinović.

Upravo je posljednja premijeru imala ovog vikenda na tportalu. ‘General bez činova’ ima i odličan video spot, snimanje kojeg je održano je u Rovinju, u napuštenoj tvornici Obrada, a potpisuje ga mladi rovinjski redatelj Paolo Gentilini.

“Bila je to sudbina da Paolo i ja počnemo raditi zajedno! Obojica smo se vratili nedavno u Rovinj i htio sam nešto posebno i drukčije za svoji novi album, a Paolo je pravi majstor za to! Iznimno mi je drago da je produkcija vide ospota bila u mom rodnom kraju, te da su svi sudionici bili iz Rovinja i šire okolice!“, ističe Tony o suradnji s Paolom Gentilinijem, redateljem i majstorom specijalnih efekata školovanim u Pragu, Londonu i Los Angelesu,koji je ujedno bio zadužen za cjelokupni vizualni koncept novoga albuma „Kao u snu“.

O snimanju spota Paolo Gentilini je rekao, “„Kao u snu“ je naziv albuma koji traži nešto posebno, čarobno i filmsko! To je upravo ono sto sam htio postići za spot „General bez činova“ a da ne izgleda kao tipičan glazbeni video. Za potrebe snimanje spota napravili smo tri različita seta, posebne kostime, te adekvatnu masku kako bi se stvorila specifična atmosfera, koja je na trenutke pomalo mračna, a u suštini romantična i bajkovita.“

Novi album Tonyja Cetinskog ‘Kao u snu’ potražite u svim prodavaonicama nosača zvuka, u prodavaonicama dm-a, te online na hitmusicbox. Također, album je u sljedećih šest mjeseci dostupan besplatno za korisnike Hrvatskog Telekoma, na mobilnoj aplikaciji Moj Telekom.