Podijeli objavu

Nitko od mene nije očekivao da ću stvarati glazbu. Samo sam započeo. Ono što je nastalo, jednostavno je bilo dio mene; kombinacija New Yorka, grada u kojem sam rođen, njegov uzbudljivi ritam i stoljetno nasljeđe – George Gershwin, 1926

Ljubav prema glazbi koju su stvorili braća George i Ira Gershwin spojila je Tonya Bennetta i Dianu Krall u stvaranju prvog zajedničkog albuma ‘Love Is Here To Stay’, koji će biti objavljen 14. rujna, a najavljeno je pjesmom ‘Fascinating Rhythm’.

Prijateljstvo Tonya Bennetta i Diane Krall traje već više od 20 godina – zajedno su bili na turneji te snimili nekoliko dueta za Bennettove albume (‘Duets’ i ‘Playin’ With My Friends’), ali ovo je prvi put da stvaraju zajednički projekt, u obliku ovog albumskog izdanja.

Pjesme za ‘Love Is Here To Stay’ izdanje snimane su u pratnji Grammyem nagrađenog sastava Bill Charlap Trio, kojeg čine Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Donosi sofisticiranu posvetu glazbi braće Gershwin, jednima od najistaknutijih tekstopisaca i skladatelja američke popularne glazbe. Uz zajedničke izvedbe pjesama ‘Love Is Here to Stay’, ‘They Can’t Take That Away from Me’, ‘Fascinating Rhythm’…album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika ‘But Not For Me’ i ‘Who Cares?’.

Interesantno je i kako je najavna pjesma ovog izdanja – ‘Fascinating Rhythm’, bila ujedno i prva pjesma Tonya Bennetta izdana u fizičkom obliku, pod njegovim tadašnjim umjetničkim imenom Joe Bari, a ovom je prilikom, gotovo 70 godina kasnije, izvodi zajedno s Dianom Krall.

Izdanje produkcijski potpisuju Grammyem nagrađeni Dae Bennett i Bill Charlap, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Danny Bennett. Bit će objavljeno u CD i vinilnom obliku, te putem digitalnih glazbenih platformi.

Hrvatskoj publici album je dostupan kroz Google Play digitalne prednarudžbe, a objava slijedi 14. rujna.