Tonka – ‘Vedro’, lepršavo i pomalo lucidno!

Podijeli objavu

Nakon tri uspješna samostalna singla s kojima je Tonka zakoračila van Pavela i uz autorski potpis Aljoše Šerića ambiciozno krenula u smjeru modernog alt popa čije su ekranizacije već prepoznatljive po svom konceptu minimalizma koji koji koketira isključivo s dodirima suvremenog plesa, Tonka s novim singlom ‘Vedro’ ponovo intrigira u iščekivanju cjelokupnog debitantskog albuma.

Foto: More Magnets Produkcija

Vedro je pjesma koja tjera na ples, na trk, na skok, na akciju, no opet je jako fluidna, lelujava i ima, kako kaže Tonka, ‘analgetsko’ djelovanje i dozu lucidnosti. Lepršava melodija upotpunjena je ritmom kongi koji doprinosi epitetu ljetne ‘chill’ pjesme koju ‘Vedro’ nosi u svom rukopisu, glazbi, ali i cjelokupnoj atmosferi spota.

Foto: More Magnets Produkcija

Tekst i glazbu potpisuje Aljoša Šerić, u aranžmanu i produkciji mu se pridružio i Srđan Sekulović Skansi, a spot je režiran pod redateljskom palicom Filipa Filkovića Philatza i Renate Lučić koji stvaraju pod zajedničkim nazivom More Magnets, za čiji rad Tonka ima samo pohvale:

„Jako dobra energija i zafrkancija tokom snimanja. Ekipa je bila izrazito profi a opet jako zabavna, zahvalna sam im na organiziranosti koja nas je pratila čitavo vrijeme, od prve ideje za spot pa do realizacije. Skužili smo se po pitanju estetike, ples su objeručke prihvatili kao glavnu karakteristiku spota, hvala im što nisu išli u sladunjavost obzirom na tematiku pjesme. Ukratko More Magnets rulaju.“

Foto: More Magnets Produkcija

Spot prikazuje buđenje tijela kroz Tonkine pokrete na raznim urbanim lokacijama svjetskog izgleda na kojima Tonka vođena i manipulirana vanjskim impulsom stvara plesne pokrete sve dok ih u jednom trenu ne prigrli i ne preuzme pod svoju kontrolu i prepušta im se u potpunosti.

U koreografiji koju je uobličila Martina Nevistić, Tonki se u spotu pridružio plesač Šimun Stankov, a za kostimografiju s blagom notom stila devedesetih zaslužna je Marija Cvitanović koja ju je u potpunosti prilagodila urbanom plesnom outfitu koji se stopio s lokacijama na kojima je spot sniman. Direktor fotografije je Ivan Zadro, produkciju potpisuje Renata Lučić, a za kosu je zaslužna Renata Pokupec za frizerski salon „Keune Colette“.

Foto: More Magnets Produkcija