Tonka nas je sa singlom “Bolji smo” oduševila na prvo slušanje, spot jednako odličan

by ruj 17, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Tonka, svima poznatija kao Antonia Matković Šerić izbacila je svoj prvi samostalni singl naziva “Bolji smo” s kojim najavljuje i album koji izlazi 2018. u izdanju Dallas Records-a i Mast Produkcije.

Aljoša Šerić zaslužan je za glazbu i tekst, a produkciju i aranžman potpisuje Srđan Sekulović Skansi.

Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet, sve je to pop, ali s natruhama neo r’N’b-a, neo soul-a i elektro pop-a. Jako sam ponosna na ovaj materijal, na pjesme koje smo već snimili, tim više što ću kroz cijeli projekt provlačiti i pokret, suvremeni ples; kako u spotovima tako i na sceni.” – izjavila je Tonka.

Spot za pjesmu “Bolji smo”, sniman je u Zagrebačkom plesnom centru. Za režiju je zaslužan Vanja Vascarac, direktor fotografije je Sven Stefanović, koreografiju je radila Martina Nevistić, dok styling potpisuje Marija Cvitanović.

Ako neki glazbeni rad treba biti moj epitaf, neko to bude ovaj

Aljoši je bio izazov raditi na glazbi koja je sušta suprotnost estetici Pavela, a cilj je bio maknuti se od šlagera i klasičnog pop rock instrumentarija i biti barem donekle u dosluhu s modernom alt pop produkcijom.

“Htio bih da kad netko za petnaest godina posluša ove pjesme da zna da su snimljene desetih. Od svih albuma na kojima sam radio, pisao ili snimao, na ovaj sam daleko najponosniji, gotovo ni jednom mi se nije dogodilo da doslovno sve pjesme zazvuče upravo onako kako smo ih zamišljali kad smo Antonia i ja radili na demo snimkama.” – rekao je Aljoša i dodao – “Ako neki glazbeni rad treba biti moj epitaf, neko to bude ovaj.