Podijeli objavu

Pjesma koja ovih dana sve više i više osvaja srca slušatelja i gledatelja svakako je, klapska dalmatinska pjesma “Da kraj tebe zaspin vilo”. Ne bi to bilo čudno da se ne radi o skupini mladića s kontinenta, točnije iz Siska.

Klapa Kolapjani već gotovo 18 godina gušta u dalmatinskoj klapskoj pjesmi, kako u izvornim klapskim napjevima tako i u obradama popularnih dalmatinskih pjesama.

Kolapjani su tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja sudjelovali na svim značajnim klapskim festivalima od Festivala dalmatinskih klapa u Omišu gdje su između ostalih osvajali i glavne nagrade, preko Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, do raznih klapskih susreta diljem Hrvatske.

Do sada imaju snimljenih nekoliko a cappella pjesama objavljenih na raznim kompilacijama.

Sada se po prvi puta predstavljaju široj javnosti vlastitom skladbom ‘Da kraj tebe zaspin vilo’, čiju glazbu potpisuje Dalibor Pirc, tekst Štefanija Soldan, produkciju Toni Eterović, a klapski aranžman voditeljica klape Marijana Ivšić Kolić.

Prvi spot klape Kolapjani za prvu autorsku pjesmu donosi romantičnu priču zaljubljenog para koji se kroz portal vraća u mladost. Spot je snimljen u Sisku na lokacijama starog grada (Muzej grada Siska), starog mosta i u restoranu Bokun.