Tiani – novo lice na hrvatskoj i londonskoj glazbenoj sceni

by pro 4, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Tiani je sasvim novo lice na glazbenoj sceni. Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), ova 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju napokon je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

Tiani svoju glazbu definira kao kombinaciju popa, soula i elektronike. Kroz stihove najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizvjesnosti u vezama, a u prvom singlu ‘All of Me’ opisuje emocionalnu emancipaciju i prihvaćanje stava koji ne poznaje strah.

Radi se o prvoj pjesmi u nizu 4 singla koji istražuju tajne, neizrečene osjećaje te istovremeno osobni rast u ljubavnoj vezi.

Naš poznati glazbeni kritičar i urednik HR2, Zlatko Turkalj, preslušao je Tianin rad a prilikom premijere pjesme „All of Me“, svojim osvrtom dao je vjetar u leđa mladoj glazbenici:
Tiani u svojim pjesmama sjajno povezuje modernu pop jazz produkciju sa svojim senzualnim vokalom što kod slušatelja već na prvo slušanje izaziva znatiželju odnosno zanimanje. Njezini najjači aduti, produkcijska jednostavnost, vokalna sugestivnost i melodičnost, predstavljeni su u pjesmi „All of me“. Riječ je o pjesmi u kojoj je Tiani kao autorica skladno povezala svoju nježnost, glazbenu eleganciju, samouvjerenost i odlučnost moderne žene. Svojim glazbenim stavom kojeg predstavlja i kroz svoj vizualni dio Tiani je na najboljem put velikog i zasluženog uspjeha.

Zanimljivo je da Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela, osim u hrvatskom radijskom eteru, i u engleskoj medijskoj blogosferi!
Naime, njenu pjesmu „All of me“ predstavio je „A&R factory“ – londonski blog specijaliziran za predstavljanje i otkrivanje novih talenata, koji je proglašen Top10 u Engleskoj i Top100 u svijetu u području glazbe!

Ovaj blog ponajviše prate ljudi iz glazbene industrije, producenti, veliki i mali diskografi, publisheri te tvrtke za menadžment glazbenika a dnevno dobiju više od 2.000 pjesama uz molbu za predstavljanjem.
Tiani se našla u samo nekoliko odabranih čiju je pjesmu predstavio „A&R Factory“ i to uz riječi – zamislite mix Adele i Chvrches!

Uz A&R Factory, Tianinu novu pjesmu predstavio je i britanski NoFilter Magazine

S obzirom da već niz godina živi na dvije adrese, Tiani piše na engleskom jeziku na kojem je i stekla diplomu iz songwritinga. Utjecaji Londona vide se i u produkciji, kao i u činjenici da su na  ‘All of Me’ radili i njezini engleski kolege Kate Lomas i Guy Britton koji potpisuju uspješnice kao što su Ecstasy i This Kind of Life. Za samozatajnu Tiani glazbeni put tek počinje a ako je sudeći po prvim koracima, čini se da će on biti više nego uspješan.