“Ti”, nova pjesma grupe Markiz koja sa sjajnim funky grooveom najavljuje četvrti album!

by lip 14, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nakon što su početkom ove godine predstavili prvu novu pjesmu nakon albuma “Red”, “Tko mi je bio kriv”, zagrebački rockeri Markiz nastavljaju oduševljavati, ali i u rock zvuk unositi dašak drugih žanrova.

Ovoga puta predstavljaju pjesmu s funky i electro grooveom, “Ti”, koja nam prezentira sanjivi Markiz, a koji će vas zaraziti svojim ritmom i odvesti na plesni podij. Andrej Babić, koji potpisuje glazbu i tekst, još se jednom dokazuje kao vrstan glazbenik koji je spreman na sve izazove i koji će uvijek donijeti nešto novo.

I ovoga puta iznenađuje, miješa rock i elektroniku po uzoru na svjetska glazbena imena, ali ne kopirajući nikoga već stvarajući vlastiti glazbeni identitet dosljedan Markizu. Aranžman pjesme, koja je premijerno emitirana u emisiji “Svijet diskografije” Drugog programa Hrvatskog radija, potpisuju članovi benda i Ivan Božanić, a u pripremi je i video spot koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Markiz iza sebe imaju tri studijska albuma, četiri nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu Porin, te niz hitova koji se i danas emitiraju na radijskim i TV postajama. Pjesma “Ti”, već sada možemo reći, sigurno će biti uvrštena u taj uspješan niz.