The Strange snimaju novi album

by kol 22, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

The Strange – bend ili side projekt grupe The Bambi Molesters i Chrisa Eckmana (nekadašnjeg lidera The Walkaboutsa, jednog od najelegantnijih alternativnih  bendova 90-ih godina koji iako geografski potječe iz Seattlea, kojeg je u glazbenu orbitu lansirala legendarna etikete Sub Pop, legendarnog desetljeća, s tadašnjom grunge senzacijom nije imala gotovo ništa. Njihov imidž bio je mračan, zlovoljan i profinjen, a glazbeni stil uronjen u pripovjedački stil obojan mističnom filmskom glazbom), su u subotu 19. kolovoza nakon pauze duže od jednog desetljeća ponovno ušli u studio kako bi snimili materijale za nadolazeći studijski album.

The Strange materijal za drugi studijski album, o čijem datumu izlaska ćemo vam još pisati, snimaju u Pragu u Sono studiju, u društvu starog im suradnika Philla Browna. Phill Brown renomirano je ime među svjetskim audio inženjerima, a njegov je rad zabilježen u zvukovima pjesama grupa i izvođača poput Led Zeppelina, Davida Bowieja, Dido, Roxy Music, Talk Talk, Boba Marleyja, Cata Stevensa….

Phill Brown i The Strange surađivali su 2004. godine na njihovom prvom albumu ‘Nights Of Forgotten Films’.

Osim spomenutog albuma, The Strange su objavili i EP materijal naslovljen ‘Comin’ Undone’ http://www.deezer.com/en/album/6483641 , nakon čega su otišli u dugu hibernaciju i posvetili se svojim projektima, The Bambi Molestes su u međuvremenu objavili izvrsnu ploču ‘As the Dark Wave Swells’.

U oba slučaja, riječ je o potpuno vokalnim albumima za razliku od albuma koje snima The Bambi Molesters, regionalno, a i puno šire, naša najpoznatija instrumentalna grupa.

Nadolazeći, i zasad bez naslova album, producirat će Antonio Gramantieri.

Nakon izdanja ‘Comin’ Undone’ činilo se da su The Strange stvar daleke glazbene prošlosti, sve do prosinca 2016. godine kada su održali povratnički, božićni koncert u Zagrebu, nakon kojeg su pozvani da su srpnju ove godine nastupe na INmusic festivalu. Oba koncerta publika, kritika i fanovi The Strangea dočekali su raširenih ruku sa znakom dobrodošlice.

Novi album grupe The Strange krasi još jedan dobar moment. Naime, on je projekt kojime je Dancing Bear Publishing pobijedio na natječaju „Internacional“ Hrvatskog društva skladatelja. Cilj te pobjede je ovim vrhunskim glazbenim izdanjem promovirati domaću glazbu na internacionalnom teritoriju.