The Splitters na koncertu u klubu Sax! predstavili dugoočekivano izdanje “Role filmova”

by svi 21, 2023Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Jedan od najboljih bendova splitskog novog vala, The Splitters, objavili su dugoočekivani studijski album “Role filmova”. Album ekskluzivno možete poslušati na svim streaming platformama, a uskoro će se u prodaji naći i fizičko izdanje.

“Role filmova”“Barbara”, “Nitko kao mi”, samo su neki od poznatih singlova koji su svoje mjesto našli na albumu uz ranije neobjavljene pjesme, a kojima su dodali i tri bonus trake – one kojima su se posljednjih mjeseci predstavili publici na festivalima.

Pjesme “Svjetlost” te “Izgubljeni grad” izveli su na ovogodišnjem i prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a na albumu se nalazi i “Lost and Found” s kojom su oduševili na Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije.
Album je miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju, osim bonus pjesama za koje je zaslužan Marko Mihaljević, te Geoff Pesche koji je odradio mastering za “Lost and Found”. Likovno oblikovanje covera, kao i cijelog albuma potpisuje Darko Kujundžić, dok je naslovna fotografija djelo Marite Bulimbašić.

Dva para braće u bendu The Splitters su: Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi).  The Splitters su novi album koncertno predstavili zagrebačkoj publici u klubu Sax! u subotu, 20. svibnja.

The Splitters u klubu Sax!

The Splitters u klubu Sax! | foto: PR