THE SIIDS u subotu 14.12. predgrupa My Baby u Tvornici Kulture!

by pro 11, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Kreativni autorski tandem u sastavu Darko Terlević i Stanislav Grdaković, poznatiji kao THE SIIDS, nedavno izdanim prvijencom BRUTALIST osvajaju glazbeno tržište. Bend kojeg struka naziva„najperspektivnijim novim riječkim bendom“ svakim novim singlom/spotom u potpunosti je opravdavao taj epitet, a prema najnovijim podacima Hrvatske diskografske udruge, album je ušao i na listu najprodavanijih domaćih izdanja.Potvrdu struke dobili su i na nedavno održanom 41. Ri Rocku gdje primili dvije izuzetno vrijedne nagrade. Pjesma ‘Beats Running Down’ osvojila je, po prvi puta dodijeljenu nagradu „Ivica Vrkić“ za najbolji singl 2019., a istoimeni spot u režiji Stelle Mešić (aka Parts Of The Sun) proglašen je najboljim videospotom.

Osim što su napravili iznimnan nosač zvuka, dečki osvajaju svojim live nastupima što je prepoznala i fantastična voodoo blues trojka My Baby odabravši ih za predgrupu svog zagrebačkog koncerta ove subote (14.12.) u Tvornici Kulture!  

Svi koji su prošli mjesec bili na zagrebačkom koncertu Jonathana, kada su Siidsi itekako zagrijali publiku za headlinere večeri, znaju o čemu je riječ. Stoga se ovu subotu obavezno počastite odličnom glazbenom večeri i iz prve ruke doživite nastup o kojem mediji prenose: „Riječko more alternativne glazbe rijetko razočara – isto vrijedi i za The Siids. Koliko fanova imaju najbolje tumači činjenica da je koncertni prostor Vintage Industrial Bara bio dupkom ispunjen već nakon prve pjesme. The Siids su kratkom svirkom dokazali da su vrijedni ”most promising act” statusa, zarazivši publiku osvježavajućim, bogatim elektroničkim zvukom upraćenim tamnim dvoglasjem.“ (Andrea Basićmuzika.hr)

Cover design | Mladen Stipanović – Smart 69 

Vrlo brzo nakon objavljivanja, BRUTALIST je dobio odlične kritike kako publike (koja je sudeći po reakcijama žudila za ovakvom glazbom svjetske kvalitete), tako i struke, koja ga je ocijenila jednim od boljih ovogodišnjih izdanja.