Podijeli objavu

Dancing Bear danas s ponosom predstavlja najnoviji singl The Obale – “Od tebe ća”, pjesmu koja je po prvi put spojila članove jednog od najuspješnijih dalmatinskih rock bendova na ovim prostorima – Zorana Ukića, Borisa Hrepića, Jadrana Vuškovića i etabliranog hrvatskog saksofonista i pjevača Jakšu Kriletića Jordesa kao njihovog novog frontmena.

Prvi put zajedno kao bend The Obala, novu pjesmu “Od tebe ća” predstaviti će na 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, sljedeću subotu, 22. kolovoza, uz izravan prijenos festivala na HRT2 u 21 sat.

“’Od tebe ća’ je pjesma koja pokazuje koliko je glazba jedinstvena i da predstavlja univerzalni jezik koji spaja ljude. Naime, kada smo ušli u studio snimajući pjesmu ‘Lipi dani’, ova pjesma uopće nije postojala. Ali tu smo bili mi, glazbenici željni sviranja druženja i izmjene pozitivne energije”, izjavio je Zoran Ukić i otkrio još jednu zanimljivost: “To je pjesma u kojoj sam ostvario svoj dječački san – postao sam dirigent vrhunskim glazbenicima te po prvi put u nekoj pjesmi u kojoj sudjelujem nisam odsvirao bubanj. Odsvirao ga je Leo Anđelković, naš producent genijalac. Kuriozitet je i što je gitaru pored Jadrana Vuškovića odsvirao naš diskograf, direktor Dancing Beara Silvije Varga, te smo smo tako svi okupljeni u studiju sudjelovali u kreaciji pjesme.”

Glazbu za energičnu dalmatinsku rock himnu “Od tebe ća” napisao je Zoran Ukić, tekst potpisuju Zoran Ševerdija, Zoran Ukić i Boris Hrepić, dok je za aranžman zaslužna cijela postava benda The Obala. Novi singlovi “Od tebe ća” i “Lipi dani” bit će dio obljetničkog izdanja The Obale koje će Dancing Bear objaviti početkom jeseni.

Zoran Ukić, Jakša Kriletić Jordes, Jadran Vušković i Boris Hrepić Hrepa na prvom koncertu Daleke obale nakon gotovo dvadeset godina (foto: Kristina Novaković)

“Od tebe ća” je i pjesma s kojom članovi sastava započinju novu eru svima omiljene Daleke obale. U novoj inkarnaciji s Jakšom Jordesom na čelu i uz blagoslov legendarnog Marijana Bana, Daleka obala oduševila je publiku svojim prvim koncertom nakon gotovo dvadeset godina. Tisuću ljudi okupljenih prošle subote, 08. kolovoza u Pakoštanama, oduševljeno je u glas zapjevalo sve nezaboravne hitove. “Ruzinavi brod”, “80e”, “Tonka”, “Roza”, “Četrnaest palmi”, “Prolaze mi godine” i brojne druge pjesme Daleke obale i The Obale dio su repertoara s kojim će ova postava pod imenom Daleka obala ubuduće koncertno nastupati diljem Hrvatske.

“Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas”, zaključio je Zoran Ukić.