Podijeli objavu

Šibenski electro fusion bend The Fogsellers nastupao je sinoć u Kuglani na ‘warm up’ partyu rock fešte Kulturaljka koja se održava u petak u Hangaru gdje će nastupiti Jinx, Kries i Kandžija.

‘Prodavači magle’ dugo nisu odradili klupsku svirku u Šibeniku i zaželjeli su se nastupa takve vrste pred domaćom publikom pa su u Kuglanu došli napaljeni i svirali odlično. Njihov prvi album ‘Smooth Simplicity’, izdan koncem prošle godine, jest praznik za uši, ali The Fogsellers je najbolje slušati uživo. U live izdanju vibriraju na skroz nekoj drugoj frekvenciji u što se nedavno mogla uvjeriti i publika diljem regije, tijekom njihovih nastupa u Beogradu, Novom Sadu i po Sloveniji – piše portal sibenik.in

Nakon koncerta, njihov frontman Fikcio Monger (Mirko Rak) ostao je za pultom i narednih sati svirao svoj ‘live act show’, producirajući na licu mjesta obilje sjajne elektronike na koju se plesalo do kasno u noć.

– Odličan ‘warm up’! Nevjerojatno kako dobro svira Mirko, stvarno je poseban – rekao je noćas Igor Bergam, predsjednik udruge PARK koja osmu godinu organizira Kulturaljku.

Za vizualni ugođaj pobrinuo se VJ Nikola Erceg koji je za sinoćnji koncert ‘mapirao’ tri kocke postavljene iznad bine i po njima šarao projekcijama.

Nakon Kulturaljke ovoga petka, 30. ožujka u Hangaru nekadašnje vojarne Bribirskih knezova, u subotu zadnjega dana u mjesecu u Kuglani nastupa šibenski DJ Mr koji će za DJ pultom predstaviti Darka Kusturu iz Zadra. Dan poslije, prvoga dana travnja, u klub na Šubićevcu dolazi kolektiv Tour de Sound, četvorica DJ-a Santiago Batacosta, Tabula, Bake Junior i Lawrence Klein koji su zadnji put zajedno nastupili prije otprilike dvije godine.

Prva subota u travnju rezervirana je u Kuglani za party sezone – gostovanje cijenjenog beogradskog DJ-a Kristijana Molnara., za što se već traži karta više. Vikend kasnije stiže vodička muzička atrakcija Metz Attack pojačana predstavnikom zagrebačkog Ekstrakta – Mimijem, a nakon njih u Šibenik dolazi cijenjeni sarajevski duo After Affair koji su u glavnom gradu BiH nedavno organizirali odličnu partiju s Dixonom u glavnoj ulozi. Do druge polovice svibnja, kada završava klupska sezona u Kuglani, na rasporedu je još par poslastica među kojima  je i Blast fest večer na kojoj će uz našeg Foxya nastupiti i zagrebački Sindikat.

Da dobrih partija ne pofali tijekom ljeta, pobrinula se ustanova Tvrđava kulture koja na ljetnoj pozornici sv. Mihovila organizira koncert dvojca Kruder & Dorfmeister nakon kojeg će biti i jaki after, s poznatim DJ-om. Oni su tek počeli otkrivati svoj line up, a dok ne otkriju sve karte najbolje da se koncentriramo na 30.03. i Kulturaljku. Koncert Jinxa te večeri, ujedno je i službeni ‘warm up’ za njihovu veliku svirku u zagrebačkom Domu sportova početkom svibnja kada će obilježiti 20 godina od objavljivanja svog prvog CD izdanja na hrvatskom jeziku ‘Second Hand’.

Više na sibenik.in